تهران – خیابان جمهوری تقاطع حافظ، مجتمع چارسو طبقه اول واحد C10 ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938
ردیاب اکسیژن خون در اپل واچ 6

بررسی قابلیت سنجش اکسیژن خون اپل واچ سری 6

سنجش اکسیژن خون اپل واچ 6 شوخی یا جدی؟! اپل در محصول جدید خود یعنی اپل واچ سری ۶، یک ویژگی جدید و کاربردی اضافه کرده است که بسیاری از کاربران آن را تحسین می‌کنند. این ويژگی نظارت روی سطح اکسیژن خون نام دارد و علارغم عدم دریافت تائید پزشکی، می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را از نظر سلامتی در اختیار شما قرار دهد. اپل واچ جدید اپل علاوه بر داشتن نمایشگر همیشه روشن، پردازنده‌ی قدرتمندتر، شارژ سریع‌تر و دو گزینه‌ی رنگی جدید، ویژگی‌های بسیار بیشتری را برای کاربران به‌همراه آورده است که دیدن آن‌ها هیجان انگیز است.

معرفی قابلیت سنجش اکسیژن خون اپل واچ 6

حسگر جدید اپل که برای نظارت روی سطح اکسیژن خون کاربرد دارد و با نام مستعار SpO2 شناخته می‌شود، صرفا با ضربه زدن روی صفحه نمایش فعال شده و اندازه‌گیری را انجام می‌دهد. این ویژگی را می‌توان در راستای شرایط جدید جهان با ویروس کرونا دانست و می‌توانید به‌جای خرید ویروس سنج‌های پالسی از این ویژگی جدید ساعت هوشمند جدید اپل استفاده کنید. این ویژگی جدید به‌اندازه کافی می‌تواند علاقه افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند را برانگیزد، مخصوصا با توجه به اینکه نسل جدید ساعت هوشمند اپل، تمرکز بیشتر و جدی‌تری روی مباحث سلامتی و تناسب اندام داشته است.

برخلاف ویژگی ECG در اپل واچ که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا آزمایش شده است و تائیدیه آن نیز ارائه شده است، به‌نظر می‌رسد که ویژگی جدید SpO2 هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و اطلاعیه‌های نامنظمی از ریتم قلب را به کاربران ارائه می‌دهد. مرور این داده‌های جدید برای هر کسی که یک پزشک حرفه‌ای نباشد، سخت است و یقینا برای یک کاربر معمولی به‌همین سادگی‌ها نخواهد بود.

ردیاب اکسیژن خون در اپل واچ 6

تست سنجش اکسیژن خون اپل واچ 6 با معیارهای جهانی

برای اینکه بتوانیم به‌درستی عملکرد این سنسور جدید را بررسی کنیم، از FDA یک دستگاه پالس اکسی‌متر تهیه کردیم. این دستگاه توسط پزشکان برای اندازه‌گیری میزان SpO2 در نوک انگشتان شخص استفاده می‌شود و به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه هنگام شروع شیوع سریع ویروس کرونا در آمریکا استفاده می‌شده است. داشتن سطح پایین اکسیژن در خون، علارغم اینکه نمی‌تواند تضمیمی برای ابتلا به ویروس کرونا نباشد، اما یکی از علائم اصلی بیماری است. چنین موردی در افراد بسیاری دیده شده است و متاسفانه قبل از رسیدن به بیمارستان، در خواب فوت کرده بودند و باعث آن نیز سطح اکسیژن خون بوده است.

اگر فردی دچار تنگی تنفس که یکی از علائم مهم کرونا ویروس است، باشد، همواره باید با یک پزشک مشاوره کند، حتی اگر پالس اکسی‌متر، وی را در محدوده سلامتی مجاز نشان دهد. یقینا چنین مواردی را نمی‌توان با اپل واچ سری ۶ مشاهده کرد و اپل اذعان کرده است که از این سنسور صرفا باید برای اهداف سلامتی شخص استفاده شود و به‌عنوان یک دستگاه پزشکی کاربرد ندارد. این بدان معنی است که شما صرفا باید نتایج را با دید ساده نگاه کنید و توجه جدی به آن نباید برای غربالگری بیمار از شخص سالم صورت گیرد. اما ما انتظار داریم که این سنسور روی اپل واچ، مزایای دیگری هم داشته باشد.

بیشتر بخوانید: مقایسه اپل واچ سری 6 و سری 5

عملکرد سنسورها در اپل واچ 6

اپل واچ سری ۶ مانند یک پالس اکسی‌متر، از نور مادون قرمز در حسگر جدید خود برای تعیین درصد اکسیژن خون شما استفاده می‌کند، اما به‌جای تاباندن نور از طریق نوک انگشت، از نوری که از رگ‌های خونی مچ دست ما بازتاب داده می‌شود، استفاده می‌کند تا میزان اکسیژن شما را براساس رنگ خون تعیین کند.

در طی مراحل راه‌اندازی این ویژگی جدید، از شما در مورد فعال‌سازی ردیاب SpO2 سوال می‌شود و باید تائیدیه آن را صادر کنید. پس از اتمام مراحل می‌توانید آن را از بخش تنظیمات خاموش کرده و ماندگاری باتری را بالا ببرید.
برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از تست این ویژگی دریافت کنید، بهتر است که بازوی خود را روی یک میز یا سطح صاف قرار داده و اجازه دهید که ساعت دید بهتری روی بخش موردنظر داشته باشد. شمارش معکوس ۱۵ ثانیه‌ای در این مرحله شروع می‌شود و سپس کاملا ساده و بدون درد می‌توانید نتیجه را مشاهده کنید. می‌دانیم که سطح اکسیژن خون فرد سالم همواره بالای ۹۰ درصد است و اگر در این محدوده باشید، نشان از سلامتی کامل شما است. در دفعات مختلفی که از این سنسور استفاده کنید، ممکن است رقم‌های مختلفی نمایش داده شود، اما معمولا نزدیک به واقعیت هستند.

ردیاب اکسیژن خون در اپل واچ 6

اگر چندین بار دیگر این ویژگی را تست کنید و شرایط خود را تعییر دهید، احتمالا نتایج متفاوت‌تری را خواهید دید. اگر بند را محکم بسته باشید یا اینکه سکوت را در طول آزمایش رعایت کنید، نتایج بازهم متفاوت‌تر خواهد بود و چند درصد بالا یا پایین خواهید داشت. فاکتورهای زیادی وجود دارد که می‌تواند روی میزان عدد نمایش داده شده تاثیرگذار باشد و می‌توانیم به درجه حرارت پوست یا موقعیت سنسور روی بدن اشاره کنیم.

بیشتر بخوانید: قابلیت «مکث خودکار» اپل‌واچ سری ۵

جمع‌بندی

در حالت کلی می‌توان گفت که ویژگی جدید ساعت هوشمند اپل واچ سری ۶ هنوز در ابتدای راه قرار دارد و هم سازمان FDA با عدم تائید این سنسور و هم برند اپل با ارائه توضیحاتی پیرامون عدم استفاده از آن به‌عنوان یک دستگاه پزشکی، نشان داده‌اند که همه چیز هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و در آینده می‌توانیم شاهد تکمیل عملکرد این ویژگی جدید باشیم. شما می‌توانید صرفا به‌عنوان یک فاکتور سلامتی به این ویژگی جدید نگاه کنید و نباید چندان روی اعداد نشان داده شده‌ی آن حساب کنید. اپل واچ سری ۶ اولین محصولی است که میزبان این ویژگی جدید شده است و یقینا بیشترین شک و تردید را باید در مورد عملکرد این ویژگی جدید داشته باشید.

داده‌های SpO2 را می‌توانید با گذشت زمان روی برنامه‌ی Health خود نیز داشته باشید و این کار را پالس اکسی‌متر نمی‌تواند انجام دهد. اپل واچ اندازه‌گیری‌های لازم را در طول شبانه‌روز خواهد داشت و این ویژگی توسط گلکسی واچ ۳ فراهم نشده است. شما هر هفته یا هر ماه می‌توانید داده‌های موردنظر را چک کرده و در صورت بروز تغییرات خطرناک، تست‌های نهایی را توسط یک پزشک متخصص ادامه دهید. این سنسور در چنین جایگاهی می‌تواند فایده‌های زیادی داشته باشد و حداقل هشدار لازم را به کاربر می‌دهد که باید به یک پزشک مراجعه کند. این ویژگی برخلاف محصولاتی همچون گلکسی واچ ۳ که به‌صورت نقطه‌ای ارائه می‌شود، در همه‌ی حالات شبانه روز در اختیار شما خواهد بود. شما نیز می‌توانید نتایج حاصل از تست این ویژگی را با ما درمیان گذاشته و از تجربیات خود برای ما بگویید.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های منتخب
پیش بینی درد بیماران
آیفون اورجینال