تهران – خیابان جمهوری تقاطع حافظ، مجتمع چارسو طبقه اول واحد C10 ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938

اف‌بی‌آی بار دیگر رمزگشایی آیفون را تایید کرد

اف‌بی‌آی بار دیگر موفق به رمزگشایی آیفون شد. حتما خاطرتان هست که در سال ۲۰۱۶ اپل درخواست دادگاهی مبنی بر کمک به وزارت دادگستری آمریکا و قفل گشایی آیفون متعلق به یکی از تیراندازان سن برناردینو را نپذیرفت؟ در آن زمان FBI موفق شد که نهایتا بدون کمک اپل به اطلاعات درون آن آیفون دست پیدا کند. حالا چهار سال از آن اتفاق می گذرد و ظاهرا FBI بار دیگر به این موفقیت دست پیدا کرده است.

براساس گزارش بلومبرگ و فوربس این نهاد با موفقیت نسل فعلی آیفون در دو پرونده جدید را قفل گشایی کرده است. در مورد اول FBI توانسته یک دستگاه آیفون 11 متعلق به Lev Parnas دستیار رودی جولیانی (وکیل ترامپ) را قفل گشایی کند که ظاهرا برای تحقیق در مورد رقیب ترامپ دولت اکراین را تحت فشار قرار داده بود.

پرونده دوم نیز به آیفون 11 پرو مکس متعلق به باریس علی کاچ مربوط می شود؛ فردی که ظاهرا با دروغ گفتن به ماموران پلیس فدرال سعی داشته برادر مجرم خود را از آمریکا فراری دهد. اما حتی بعد از این موفقیت ها برای نفوذ به مکانیزم های امنیتی آیفون مقامات مجری قانون در آمریکا امیدوارند که با همراهی اپل به روش ساده تری برای دستیابی به اطلاعات آیفون های مجرمین دست پیدا کنند. هفته گذشته ویلیام بار دادستان کل آمریکا از اپل درخواست کرد که به بازرسان برای دستیابی به محتوای موجود در دو دستگاه آیفون متعلق به تیراندازی که در یک پایگاه نیروی دریایی به روی مردم آتش گشوده بود، کمک کند.

رمزگشایی آیفون

اپل اما بار دیگر بر مواضع خود پافشاری کرد و از ارائه اطلاعات به پلیس خودداری نمود. جالب است بدانید که پیش از ارائه درخواست به اپل این فرد به خاطر تیراندازی به مردم به تروریسم محکوم شده بود اما اپل باز هم تسلیم نشد و اعلام کرد که نمی خواهد با ایجاد درب پشتی در محصولاتش حریم خصوصی کاربران را نقض کند و چنین کاری همه کاربران را در خطر قرار می دهد.

اما FBI چطور آیفون ها را قفل گشایی می کند؟

مقامات پلیس آمریکا در گذشته اعلام کرده اند که برای این منظور از محصولات شرکت هایی نظیر Grayshift استفاده می کنند که ۱۵ هزار دلار قیمت دارد. آنها حتی در گذشته دست به دامن شرکت دیگری به نام Cellebrite شدند و با پرداخت هزینه گزاف به این کمپانی قفل آیفون مورد نظرشان را شکستند.

در واقع علت اینکه FBI همچنان از اپل درخواست می کند که خودش دستیابی به اطلاعات درون آیفون ها را برایش ممکن کند نیز همین است؛ اینکه بدون کمک اپل باید هزاران دلار صرف این کار شود.

رمزگشایی آیفون

آزمایشگاه 10میلیون دلاری پلیس نیویورک برای رمزگشایی آیفون 11

در این آزمایشگاه که در شهر نیویورک واقع شده، دو کامپیوتر به صورت تصادفی در حال تولید رمز عبور هستند تا آیفون سارقین، مجرمین و قانون‌شکنان را باز کنند. بر اساس گفته دادستان منطقه منهتن نیویورک، «در صورت عبور از موانع اپل، این عمل شدنی است». برای مثال رمز ۴ رقمی هر آیفون ۱۰ هزار ترکیب مختلف دارد، در حالی که یک رمز ۶ رقمی بالغ بر یک میلیون حالت مختلف خواهد داشت.

از همین رو در این آزمایشگاه تمهیداتی صورت گرفته تا پس از اشتباه وارد کردن رمز عبور، آیفون با سرور ارتباط نگیرد و داده‌های داخل آن را پاک نکند. یکی از این تمهیدات، نگه داشتن آیفون‌ها داخل گاو‌صندوق‌هایی است که از هرگونه اتصال به سرورهای اپل و امواج الکترومغناطیس جلوگیری می‌کند.

البته اپل فکر این جا را هم کرده و برای همین نمی‌گذارد بیشتر از تعداد مشخصی تلاش ناموفق در هر ساعت، رمز عبور آیفون را امتحان کنید. با این حال کامپیوترهای این آزمایشگاه، به منظور کشف شواهد احتمالی از جرایم صورت گرفته، پسوردهایی قابل حدس مانند، تاریخ تولد، سالگرد ازدواج و کد پستی را امتحان می‌کنند تا بالاخره وارد گوشی مجرم شوند.

در مقابل، قانون‌گذاران همواراه با اپل در تکاپو هستند تا این کمپانی گوشی‌های مجرمین را باز کند. اپل اما داده‌های خصوصی کاربران را جدی گرفته و از iOS 8 اعلام کرده که به هیچ عنوان با درخواست‌های مراجع قانونی مبنی بر استخراج داده‌ها از آیفون‌ها، موافقت نخواهد کرد. مورد دیگری که سر پلیس آمریکا را به درد آورده، بیشتر شدن تعداد افرادی است که گوشی خود را قفل می‌کنند. برای مثال، ۴ سال پیش ۵۲ درصد کاربران گوشی های خود را قفل می‌کردند، در حالی که اکنون این تعداد به بیش از ۸۲ درصد رسیده است.

رمزگشایی آیفون

دادستان منطقه‌ای نیویورک می‌گوید:

این رویه، تاثیر بسزایی در پیشبرد پرونده‌های قضایی ما دارد. ناتوانی ما در استخراج شواهد و مدارک از گوشی‌های مجرمین، هم در پرونده‌های کوچک و هم در پرونده‌های بزرگ، تاثیرات زیادی روی نتایج آن‌ها گذاشته است.

با توجه به گفته‌های دادستان، می‌توان پیش‌بینی کرد که نرخ موفقیت آن‌ها نیز چندان قابل توجه نبوده است. او می‌گوید که آزمایشگاه آن‌ها می‌تواند تنها نصف آیفون‌های ارسال شده را باز کند. همچنین با انتشار نسخه‌های جدید iOS، این عمل سخت‌تر نیز می‌شود و در برخی موارد ممکن است حتی چندین سال نیز به طول بیانجامد.

ناگفته نماند که فشار مراجع قانونی روی اپل، منجر به عقب‌نشینی این کمپانی از ارائه رمزنگاری دوسویه برای داده‌های ذخیره شده در سرویس iCloud شده است. همچنین گفته می‌شود که اپل نسخه‌های پشتیبان گیری شده در سرویس ابری خود را در صورت لزوم در اختیار مراجع قانونی می‌گذارد.

برای مثال در نیمه اول سال ۲۰۱۹ پلیس فدرال آمریکا از این کمپانی خواست تا پشتیبان iCloud بیش از ۶ هزار کاربر را در اختیارشان بگذارد. اپل اما با این قضیه چندان مشکلی ندارد و بر اساس شواهد موجود، با ۹۰ درصد این درخواست‌ها موافقت کرده است. البته فراموش نکنید که هر کاربری می‌تواند از راه دور داده‌های ذخیره شده در سرویس ابری اپل را برای همیشه پاک کند و در صورت تحقق این امر، هیچ کاری از دست هیچ کسی ساخته نیست.

آزمایشگاه پلیس نیویورک مثالی بزرگ‌تر از چندین مراکز کوچک قفل‌گشایی از آیفون‌هاست که اکنون در آمریکا وجود دارند. دادستان کل آمریکا نیز چندی پیش با ورود به این قضیه از اپل خواسته بود تا قفل گوشی دو فرد مسئول در یک تیراندازی را باز کند. دادستان منطقه‌ای نیویورک نیز امیدوار است روی موجی که داستان کل آمریکا راه انداخته سوار شود تا بتواند ۳ هزار آیفونی که در آزمایشگاه این شهر خاک می‌خورند را باز کند.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های منتخب
پیش بینی درد بیماران
آیفون اورجینال