تهران – خیابان جمهوری تقاطع حافظ، مجتمع چارسو طبقه اول واحد C10 ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938
جریمه اپل و گوگل توسط ایتالیا

جریمه اپل و گوگل توسط ایتالیا به‌دلیل استفاده غیرمجاز از داده‌های کاربران

ایتالیا ادعا می‌کند که اپل و گوگل با همکاری همدیگر، از داده‌های کاربران سو استفاده می‌کنند و این کار بدون اطلاع از کاربران در مورد اهداف این دو شرکت بوده است. رگولاتور آن‌ها هم‌اکنون این شرکت‌ها را ۱۰ میلیون یورو معادل ۱۱.۲ میلیون دلار جریمه کرده است. ایتالیا چند روز پس از جریمه ۲۳۰ میلیون دلاری اپل و آمازون به دلیل ادعای اصلاح قیمت، جریمه جدیدی را به‌طور مشترک برای اپل و گوگل اعمال کرده است. این اقدام جدید از سوی سازمان رقابت و بازار کشور ایتالیا که مدعی نقض قوانین مصرف کننده توسط این شرکت‌ها است، اعمال شده است. رگولاتور در بیانیه‌ای عنوان کرده است که:

مرجع ضد انحصار برای هر شرکت، دو تخلف از قانون مصرف کننده را مشخص کرده است. یکی از آن‌ها به دلیل نقض‌های اطلاعاتی و دیگری برای اقدامات تهاجمی مربوط به کسب و استفاده از داده‌های مصرف کننده برای اهداف تجاری بوده است. گوگل فعالیت اقتصادی خود را براساس ارائه طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات متصل به اینترنت و براساس پروفایل کاربر و به لطف داده‌های آن‌ها انجام می‌دهد. اپل این کار را از طریق استفاده از دستگاه‌ها و خدمات خود انجام داده و داده‌های کاربران را برای مقاصد تجاری جمع‌آوری کرده و سپس استفاده می‌کند.

بنابراین، حتی بدون انجام هرگونه انتقال داده به اشخاص ثالث، اپل به‌طور مستقیم از ارزش اقتصادی خود از طریق یک فعالیت تبلیغاتی، برای افزایش فروش محصولات خود یا فروش آن به شرکت‌های سوم شخص از طریق فروشگاه آیتونز و اپ استور خود بهره برداری می‌کند که پلتفرم‌های تجاری فروشگاه و اپل بوکز نیز شامل آن می‌شود.

جریمه اپل و گوگل توسط ایتالیا

جریمه ۱۱.۲ میلیون دلاری، حداکثر مجاز طبق قوانین مصرف کننده ایتالیا برای چنین اقداماتی است. قبلا نیز اپل در سال ۲۰۲۰ با همین مبلغ جریمه شده بود. آن زمان بیشتر ادعا سر این بوده است که اپل مصرف کنندگان را در مورد مقاومت محصولات آیفون در برابر آب، گمراه کرده است.

اتفاق مشابه در سال ۲۰۲۰

اپل طبق این ادعا، با جریمه مشابه ۱۰ میلیون یورویی (۱۲ میلیون دلار برای آن زمان) از سوی سازمان ضد انحصار ایتالیا روبرو شده بود. این جریمه از سوی رگولاتور علیه Apple Distribution International و Apple Italia SRL به دلیل دو روش تجاری در نحوه بازاریابی آیفون، از آیفون ۸ تا آیفون ۱۱ وضع شده بود.

این مسائل تا جد زیادی به تبلیغات اپل برای ویژگی‌های مقاومت در برابر آب دستگاه خود مربوط می‌شود. اپل در تبلیغات خود این‌طور گفته بود که آیفون‌هایش می‌توانند در عمق ۱ متری تا ۴ متری و تا میزان ۳۰ دقیقه در برابر آب مقاومت داشته باشند. در اولین مورد، اپل متهم شد که به درستی برای مصرف کنندگان توضیح نداده است که اعماق و زمان‌بندی در شرایط خاصی مانند آزمایش کنترل شده توسط آزمایشگاه با آب ثابت و خاص کار کرده‌اند. همچنین، یک مشکل در مورد سلب مسئولیت ارائه شده توسط اپل هم وجود دارد. چرا که ضمانت آسیب از طریق مایع شامل گارانتی ارائه شده نبوده است.

چیزی که مخالف تبلیغات برجسته این شرکت بوده است و مقاومت در برابر آب را به عنوان یک ویژگی مهم برای محصولات آیفون عنوان کرده بود. همچنین، ظاهرا مشخص نبوده است که آیا ضمانت ذکر شده توسط اپل، به یک ضمانت متعارف اشاره داشته یا کاملا قانونی و قابل پیگیری بوده است. چرا که اپل به درستی میزان مقاومت گوشی‌ها در برابر آب را توضیح نداده است. سازمان ضد انحصار همچنین این‌طور عنوان کرده است که برای کمپانی بزرگی مانند اپل، مناسب نیست که از ارائه ضمانت برای آسیب‌های ناشی از مایع، پس از فروش امتناع کند. که البته به نظر می‌رسد مانه از حقوق مصرف کننده مندرج در قانون و کد مصرف کننده کشور ایتالیا می‌شود.

جریمه اپل و گوگل توسط ایتالیا

تحریم‌ها علیه Apple Distribution International و Apple Italia SRL شامل جریمه و دستور انتشار لینکی در وب سایت خود است که ایتالیا را به سندی در مورد یافته‌های نظارتی لینک می‌دهد.

نظرات کاربران

با توجه به اینکه چنین اتفاقاتی در کشور ایتالیا زیاد رخ می‌دهد. کاربران وضعیت را این‌طور می‌بینند که ایتالیا مصمم به بیرون کردن شرکت‌های بزرگ فناوری از مرزهای خود است. آن‌ها اعتقاد دارند که همین نقض قوانین توسط شرکت‌های داخلی ایتالیا هم انجام شده ولی این سازمان همانند اپل، ورود مشخصی به این قضایا نداشته است و تنها به شرکت‌های غیر ایتالیایی چنین مواردی را مطرح می‌کند. کاربران این‌طور فکر می‌کنند که این سازمان ایتالیایی از شرکت‌های فناوری به‌عنوان یک منبع درآمد استفاده می‌کند و تاکنون نیز موفق بوده است. کاربران مسئله دیگری را هم مطرح کرده و از جمع آوری داده‌ها توسط گوگل و اپل حمایت کرده‌اند.

آن‌ها این‌طور می‌گویند که از ارائه پیشنهاد‌های مناسب در استورهای مختلف آنلاین توسط این شرکت‌ها استقبال می‌کنند و این موضوع سبب می‌شود که آن‌ها زمان زیادی را برای گشتن پیرامون کالای مورد علاقه خود صرف نمی‌کنند. چرا که گوگل و اپل به‌خوبی با سلیقه این افراد آشنا هستند و با کم کردن بازه انتخاب، کمک می‌کنند که کاربران سریعا انتخاب خود را انجام دهند و این روند حتی برای کاربران تنبل هم بسیار شیرین‌تر خواهد بود. همین نبوغ و راه حل نوآورانه از جانب اپل و گوگل بوده است و موجب رشد نوآوری می‌شود. بنابراین، کاربران زیادی از این قابلیت شرکت‌ها متشکر هم خواهند بود.

گویا این دانش هم به نفع استورها و هم به نفع کاربران بوده است و سبب می‌شود که کاربران بیشتر به سمت خرید آسان راهی شوند. عملکرد مراکز خرید هم با چنین قابلیتی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. مشکل این است که صاحبان این پلتفرم در موقعیتی قدرتمند قرار دارند و می‌توانند ترافیک و رفتار مشتری را به یک سمت خاص سوق دهند. همچنین، آن‌ها از اطلاعات زیاد مشتریان آگاه هستند و می‌توانند از آن برای مزیت رقابتی در سایر موارد غیر مرتبط هم استفاده کنند. گوگل از قدرت خود در جستجو استفاده کرده و مرورگر وب، برنامه‌های کاربردی وب، استور و سایر ابزارهایش نیز در همین راستا قرار داشته‌اند.

اپل هم از قدرت بالای خود در سیستم عامل‌ها و استورهای اپلیکیشن استفاده می‌کند تا برنامه‌ها و سرویس‌های مرتبط خود را پیش ببرد. این نوع استفاده از قدرت، همان چیزی است که سازمان ضد انحصار ایتالیا به دنبال آن بوده است و به عقیده کاربران خاصی هم این روند کاملا صحیح و قابل دفاع است. بنابراین، همان‌طور که مشخص است،

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های منتخب
پیش بینی درد بیماران
آیفون اورجینال