تهران – خیابان جمهوری تقاطع حافظ، مجتمع چارسو طبقه اول واحد C10 ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-66767359

macOS 12؛ امکانات جدید و تاریخ انتشار

در سال ۲۰۲۱ کاربران منتظر انتشار آپدیت‌های مختلفی از محصولات اپل هستند. نسخه‌ی جدیدی از سیستم عامل کامپیوترهای مک یا macOS 12 نیز یکی از آن‌هاست. اما macOS 12 چه امکاناتی خواهد داشت و چه اصلاحاتی در آن صورت خواهد گرفت؟ برای دریافت همه‌ی اطلاعات لازم درباره‌ی نسخه‌ی جدید سیستم عامل مک اپل، در این مطلب با ما همراه باشید.

 

macOS 12 چه زمانی منتشر می‌شود؟

اپل در مورد به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری خود تقویم ثابتی دارد. کنفرانس سالانه‌ی توسعه‌دهندگان اپل یا WWDC که معمولاً در ماه ژوئن (حدود خردادماه) برگزار می‌شود، محلی است که اپل از تازه‌های نرم‌افزاری خود رونمایی می‌کند. در ابتدا اپل نسخه‌ی بتای سیستم عامل خود را به صورت عمومی منتشر می‌کند تا مورد سنجش قرار بگیرد. کاربران برای ارائه‌ی نسخه‌ی نهایی باید حداقل تا ماه سپتامبر (حدود شهریورماه) که اپل رویداد آیفون را برپا می‌کند، صبر کنند.

به نظر نمی‌رسد که این تقویم کاری اپل در سال ۲۰۲۱ تغییر کند. پس به کنفرانس WWDC چشم داشته باشید تا در جریان آخرین تازه‌های اپل قرار بگیرید. اگر می‌خواهید از عموم پیشی بگیرید و جزو کاربران محدودی باشید که نسخه‌ی آزمایشی را برای بررسی و کمک به توسعه‌ی نرم‌افزاری آن استفاده می‌کنند، می‌توانید برای اطلاعات بیشتر و نحوه‌ی شرکت در این طرح داوطلبانه، به وبسایت اپل سر بزنید.

macOS جدید چه نامیده می‌شود؟

از زمان انتشار macOS 10.9 در سال ۲۰۱۳، اپل روال نام‌‌گذاری خود را از گربه‌های بزرگ (ببر، شیر، شیر کوهی، …) به مکان‌های معروف شهر کالیفرنیا تغییر داده است. پس نسخه‌ی 10.9 ماوریکس (نام یک ساحل معروف در کالیفرنیا) خوانده شد و نسخه‌های بعدی، یوسمیتی (یک پارک جنگلی)، اِل‌کاپیتان (نام یک صخره‌ی بزرگ)، سیرا (رشته کوه نوادا)، های سیرا (نقطه‌ای مرتفع در این رشته کوه)، موهاوی (منطقه‌ای در کالیفرنیا)، کاتالینا (نام یک جزیره) و بیگ سور (یک منطقه‌ی ساحلی) نامیده شدند.

ایالت کالیفرنیا آن‌قدر بزرگ هست که نتوان به راحتی انتخاب بعدی اپل را حدس زد اما در میان نقاط محبوبی که برای نام‌گذاری باقی مانده، می‌توان به این‌ها اشاره کرد: پارک ملی سکویا، پارک ملی دره‌ی مرگ، دریاچه‌ی تاهو و شهر هزار بلوط.

 

macOS 12 چه امکاناتی در خود خواهد داشت؟

اپل تاکنون به طور رسمی از ویژگی‌های نسخه‌ی بعدی macOS صحبت نکرده است، پس به طور قاطع نمی‌توان درباره‌ی امکانات جدید این سیستم عامل صحبت کرد. اما مانند همیشه، کارشناسان و تحلیل‌گران محصولات اپل، نظرات و انتظارات خود را دارند که در این‌جا برخی از مهم‌ترین‌‌ها را ذکر می‌کنیم.

 

قدرت‌نمایی با اپل سیلیکون

وقتی macOS Big Sur منتشر شد، اپل اعلام کرد این سیستم عامل را برای سازگاری با تراشه‌های جدید M1 خود که بر روی مدل‌های جدید مک استفاده شده بودند، مورد طراحی مجدد قرار داده است. گرچه مک‌های جدید به طور کلی عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود نشان دادند اما نمایش آن‌ها بدون اشکالات نرم‌افزاری هم نبود. گزارش‌هایی مبنی بر باگ اسکرین‌سیور، اشکال در وصل شدن به دستگاه‌های بلوتوثی و مشکلاتی در استفاده از مانیتور خارجی از سوی کاربران اپل دریافت شد.

اشکالاتی از این دست بعد از چنین تغییر بزرگی دور از انتظار نبودند اما اپل می‌تواند در macOS 12 از این تجربیات به سود خود استفاده کند تا عملکرد موثرتری از سازگاری سیستم عامل خود با ابرتراشه‌های سری M نشان دهد.

 

کنترل‌های بیشتر بر روی اندازه‌ی فونت و تنظیمات

Big Sur نسخه‌ی کاملی بود اما در بعضی مواقع، اندازه‌ی نوشته‌ها می‌تواند خواندن را برای برخی از کاربران سخت کند. به جز این‌که به بخش Accessibility در بخش تنظیمات رجوع کنید، راه آسان‌تری برای تغییر اندازه‌ی نوشته‌ها وجود ندارد. در نسخه‌ی بعدی macOS کنترل‌های بیشتر در این زمینه می‌تواند کاربران را خوشحال کند.

گزینه‌های Control Center

Control Center جدیدی در Big Sur معرفی شد که باید گفت عالی بود. اما یک کمبود داشت و آن این‌که امکان حذف آیتم‌هایی که کاربر از آن‌ها استفاده نمی‌کند، در آن وجود ندارد. این نکته‌ی جزئی می‌تواند به راحتی در macOS بعدی برطرف شود.

 

اپلیکیشن Shortcuts برای مک

گرچه اکنون نیز می‌توانید بر روی macOS از طریق اپل‌اسکریپت و اتوماتور، ماکرو یا شورتکات بسازید اما انجام این کار بر روی iOS با اپلیکیشن Shortcuts خیلی راحت‌تر است و درگیری‌های فنی کمتری دارد. قبلاً شایعاتی وجود داشت که این اپ با Big Sur برای مک نیز معرفی می‌شود اما این اتفاق نیافتاد. پس بسیاری امیدوارند این اپلیکیشن جزو ویژگی‌های جدید macOS 12 باشد.

 

زمانی برای داشتن ساعت

اپلیکیشن ساعت بر روی iOS و iPadOS گزینه‌های متنوعی درون خود دارد؛ از جمله آلارم‌ها، تایمر و کرنومتر. شاید وقت آن رسیده که یک اپلیکیشن ساعت مخصوص کار بر روی کامپیوترهای مک نیز داشته باشیم.

Apple Health

اپلیکیشن Apple Health در زمینه‌ی بررسی و دنبال کردن فعالیت‌های کاربران عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. اگر آخرین ورژن از اپل واچ را داشته باشید، می‌توانید سطح اکسیژن موجود در خون خود را نیز با آن بررسی کنید. بررسی وضعیت سلامت بدن، خصوصاً در دوران حاضر که متاثر از کروناست، اهمیت ویژه‌ای دارد. در حال حاضر این اپلیکشن بر روی آیفون اجرا می‌شود و بسیاری دوست دارند آن را بر روی کامپیوترهای مک خود نیز داشته باشند.

 

بکاپ‌های Time Machine بر روی کلود

کاربران اپل مدت‌هاست که می‌خواهند قابلیت بکاپ‌گیری با Time Machine را مستقیماً بر روی کلود داشته باشند. این‌گونه کاربر در صورتی که مک خود را به طور کامل و ناگهانی از دست بدهد، می‌تواند اطلاعات خود را بر روی کلود داشته باشد.

 

آنلاک کردن مک از طریق آیفون

در حال حاضر می‌توانید از طریق اپل واچ، مک خود را آنلاک کنید. پس چرا نتوان همین کار را با استفاده از آیفون نیز انجام داد؟‌ با توجه به این‌که کاربران آیفون از دارندگان اپل واچ بیشتر هستند، این می‌تواند خیلی کاربردی باشد.

 

کنترل‌های لمسی برای مک

بله می‌دانیم که این بیشتر یک ارتقای سخت‌افزاری است تا نرم‌افزاری اما با توجه به این‌که اکنون پلتفرم پایه‌ی مک‌های M1 با آیفون و آیپد یکی است (یا حداقل بسیار با آن سازگار است) فکر می‌کنیم همگرایی بین سرویس‌ها و اپ‌هایی که مدت‌هاست مورد بحث اند، در آستانه‌ی بدل شدن به واقعیت قرار دارد.

اگر اپل قصد دارد خط تولید مک خود را برای نمایشگرهای لمسی به‌روز کند، macOS باید توانایی پذیرش این دستورات و کنترل‌های لمسی را در کنار صفحه کلیدها ، ماوس‌ها و پدهای لمسی داشته باشد.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *