تهران – خیابان جمهوری تقاطع حافظ، مجتمع چارسو طبقه اول واحد C10 ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-66767359
درآمد اپل موزیک برای خوانندگان

احتمال پرداخت درآمد بیشتر به خوانندگان در سرویس Apple Music

اپل در حال بررسی پیشنهادی است که بتواند سهم درآمد هنرمندان را در سرویس موزیک خود، از ۱۶ درصد به ۵۰ درصد افزایش دهد. این موضوع سبب حمایت بیشتر از خوانندگان در این پلتفرم شده و واکنش‌های مثبت بسیاری را هم به دنبال داشته است. البته هنوز این موضوع رسمی نشده و اپل بررسی‌های لازم را در این زمینه انجام می‌دهد.

دولت انگلیس در این راستا، بررسی جامع و اساسی را خواستار شده است تا فعالیت در حوزه استریم موزیک بتوانند جبران خسارت داشته باشند و با این پلتفرم، کمبودهایی که به واسطه ویروس کرونا در جهان ایجاد شده و تمام کنسرت‌ها لغو شده است را جبران کنند.

بی بی سی گزارش جدیدی از یک تحقیق شش ماه منتشر کرده است که مربوط به کمیته دیجیتال، فرهنگ و رسانه ورزش پارلمان انگلیس بوده و در آن، جولیان نایت نماینده پارلمان و رئیس این کمیته عنوان کرده است که:

در حالی پخش استریم، سود قابل توجهی را برای صنعت موسیقی به همراه آورده است، اما استعدادهایی که در این زمینه فعالیت دارند؛ اعم از خوانندگان، آهنگ‌سازان و غیره، قربانی آن می‌شوند. یک بازطراحی کامل برای این سرویس موردنیاز است و باید حقوق آن‌ها به صورت عادلانه تقسیم شده و سهم بیشتری داشته باشند. این موضوع بررسی شده و در نهایت به انجام خواهد رسید.

درآمد اپل موزیک برای خوانندگان

پرداخت سهم بیشتر به خوانندگان

در گزارش منتشر شده، این نماینده گفت که این سهم باید به صورت پنجاه پنجاه تقسیم شده و به جای نرخ فعلی جایگزین شود. گفتنی است که هنرمندان، در حال حاضر تنها ۱۶ درصد از این پلتفرم‌ها دریافت می‌کنند. جالب است بدانید که دستمزد خوانندگان، کمتر مجریان آهنگ‌ها است. فیونا بوان، ترانه‌سرای پاپ، اخیرا فاش کرده است که برای آهنگی در یکی از آلبوم‌های کایلی مینوگ، تنها ۱۰۰ پوند درآمد داشته است. وی به نمایندگان مجلس گفته است: «در حال حاضر، ترانه سرایان محبوب در اوبر (سرویس تاکسی اینترنتی) فعالیت می‌کنند و درآمد بیشتری از آن دارند و این واقعا شرم آور است.»

در این گزارش آمده است که سرویس‌هایی مانند اپل موزیک و اسپاتیفای، باید مانند سیستم پخش رادیویی عمل کنند که ۵۰ درصد از درآمد حاصل به خوانندگان پرداخت می‌شود و چنین سیستمی کاملا عادلانه خواهد بود.

به طور کاملا قابل پیش بینی، تگ‌های موسیقی که در حاصل حاضر، سهم بزرگی در به اشتراک گذاری درآمد حاصل از استریم دارند، با این پیشنهاد مخالفت کرده‌اند و توضیح داده‌اند که دولی از این راه برای آن‌ها عاید می‌شود، دوباره روی جذب هنرمندان جدید هزینه شده و روی آن‌ها سرمایه گذاری صورت می‌گیرد. در کمال تعجب، اپل یادداشتی را در این زمینه منتشر کرده و با احتیاط بیشتری عمل کرده است.

نمایندگان شرکت‌های پخش استریم، اظهار داشته‌اند که آن‌ها فکر آزادی در مورد تغییر سیستم حق امتیاز دارند، اما خاطر نشان کردند که ۷۰ درصد از درآمد از این پس به تگ‌ها، ناشرین و خوانندگان اختصاص پیدا خواهد کرد.

درآمد اپل موزیک برای خوانندگان

چراغ سبز اپل موزیک به افزایش درآمد خوانندگان

النا سگال از اپل موزیک در این رابطه می‌گوید: «این یک تجارت کم حاشیه است و بنابراین، ما هیچ وقت نمی‌خواهیم که ناراحتی و نارضایتی در این زمینه برای کسی وجود داشته باشد.»

علیرغم اینکه سرویس‌های پخش موزیک، در مورد اظهارات هیچ گاردی نداشتند و با همه چیز موافقت کردند، اما این توصیه وجود داشته است که تگ‌های موسیقی سهم کمتری از سود حاصل داشته باشند. تنها سرویس استریم که مورد انتقاد قرار گرفته است، یوتیوب است که کمتر از یک چهارم مبلغ پرداختی توسط اپل موزیک را به هنرمندان خود می‌دهد.

اپل بعد از Tidal، دومین سرویس پخش موسیقی است که رقم بیشتری را به هنرمندان خود پرداخت می‌کند و این موضوع در آینده می‌تواند بهتر هم باشد. سرویس دیگری به نام Pelton هم وجود دارد که از همه سرویس‌ها حق پخش بیشتری را به هنرمندان پرداخت می‌کند و دلیل این امر، مجبور بودن این شرکت به کسب حقوق همگام سازی است و خریداری آن، سبب می‌شود که حق پخش بیشتری به هنرمندان خودشان پرداخت کنند. این هزینه بسیار بیشتر از پخش استریم موسیقی به صورت خودکار است.

آن‌چیزی که هنوز مشخص نشده است، این است که یوتیوب چگونه با چنین نرخ‌های پایینی موفق به مذاکره با هنرمندان مختلف شده است؟ بسیاری از قابلیت‌های یوتیوب در هنگام سازی است و این بدان معنی است که موسیقی معمولا به عنوان موزیک ویدیو در این سرویس پخش می‌شود. نظرسنجی دیگری هم در سال گذشته عنوان کرده است که اگر درآمد اضافی به هنرمندان در این سرویس‌ها پرداخت شود، تقریبا دو سوم مشترکین سیستم پخش استریم، تمایل به پرداخت هزینه بیشتری برای اشتراک خودشان خواهند داشت.

سخن آخر

بدین ترتیب، می‌توانیم شاهد بهبود شرایط کاربران فعال در صنعت موسیقی در سرویس‌های پخش استریم باشیم و اپل موزیک، می‌تواند پیشرو خوبی برای شرکت‌های دیگری مانند یوتیوب و اسپاتیفای باشد. در دوران کرونا، هنرمندان با ضرر بسیاری روبرو شده‌اند و سرویس‌های پخش استریم می‌توانند راه نجاتی برای آن‌ها باشند. گویا حرکت مناسب در حال شکل گیری است و اپل موزیک هم واکنش مثبتی نسبت به آن نشان داده است.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *