تهران – خیابان جمهوری تقاطع حافظ، مجتمع چارسو طبقه اول واحد C10 ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-66767359
مقایسه تراشه A15 و A14

مقایسه تراشه A15 Bionic و A14 Bionic

آی‌پد مینی و سری آیفون ۱۳ جدید از پردازنده جدید A15 استفاده می‌کنند که چندین ارتقا مهم را نسبت به تراشه قبلی یعنی A14 داشته است. این تراشه به‌طور قابل توجهی سریع‌تر شده است، اما درجه بهبود آن به اندازه‌ای که در سال‌های گذشته شاهد بودیم، نبوده است. طراحان این تراشه باید هنگام توسعه نسخه‌های جدید، معیارهای بیشتری را فراتر از معیار سرعت در نظر داشته باشند. قطعا ویژگی‌های جدید آیفون ۱۳ هم در این تصمیم نقش داشته است و حداقل برای امسال می‌توانیم این ارتقا را کافی تلقی کنیم. اپل آیفون خود و بسیاری از پیشرفت‌ترین اجزای مورد استفاده در گوشی را طراحی کرده است.

توسعه سیستم روی یک تراشه (SoC) که به‌عنوان پردازنده مرکزی، تراشه گرافیکی و موتور عصبی آیفون عمل می‌کند، کاملا تحت کنترل اپل بوده است. اگرچه، این شرکت از کمپانی تولید کننده نیمه هادی تایوانی هم به‌نام TSMC استفاده کرده است و نقش مهمی در این زمینه داشته است. تراشه‌های سیلیکونی با تلفیق طراحی تراشه با iOS توانسته‌اند که مجموعه کاملی از سیستم‌های مکمل را با شیوه‌ای کاملا جامع فراهم کنند. این موضوع به ندرت توسط سایر شرکت‌های فناوری مشابه به انجام رسیده است. آخرین SoC موبایل اپل، A15 بوده است که سرعت کار آیفون ۱۳ را در قبال وظایف مختلفی که دارد افزایش می‌دهد.

این تراشه از خط تولید مشابه پردازنده‌های قدرتمند اپل استفاده کرده است که سابقا، تولید بهترین و قدرتمندترین تراشه‌های موبایلی را برعهده داشته است. فرایند N5P کمپانی تایوانی در روند تولید این تراشه نقش مستقیم داشته است. این بدان معنی است که سرعت و کارایی به‌صورت خودکار افزایش نمی‌دهد و این تنها مربوط به کاهش اندازه ترانزیستور بوده است که باعث چنین روندی شده است. در عوض، همان مقیاس ۵ نانومتری را شاهد هستیم که در A14 استفاده شده بود و تغییری را در این زمینه مشاهده نمی‌کنیم. اپل ادعا می‌کند که این سیلیکون جدید تا ۵۰ درصد عملکرد بهتری نسبت به رقبای اندرویدی خود دارد.

مقایسه تراشه A15 و A14

این شرکت مقایسه‌ای با تراشه سال گذشته انجام نداده است. با توجه به اینکه A14 اپل در تست‌های سنجش بنچمارک، حدود ۲۹ درصد سریع‌تر از سامسونگ گلکسی S21 پلاس با تراشه اسنپ دراگون ۸۸۸ کوالکام بوده است، همین موضوع نشان می‌دهد که ادعای مطرح شده توسط اپل حقیقت دارد و تراشه A15 می‌تواند این عملکرد بهتر را تا ۵۰ درصد نیز برساند. سرعت پردازنده مرکزی بهبود کمتری داشته است و تنها به ۱۶ درصد می‌رسد. سنجش بنچمارک‌های دیگری هم وجود دارد که البته استناد به آن‌ها کمی دشوارتر است، اما کاملا مشاهده می‌کنیم که اپل توانسته است فاصله خود را با تراشه‌های گوشی‌های اندرویدی بسیار بیشتر کند.

قابلیت‌های جدید آیفون ۱۳

آیفون ۱۳ اپل قابلیتی به‌نام حالت سینمایی دارد که از موتور عصبی پیشرفته‌تر پردازنده A15 برای شناسایی چهره‌ها در یک صحنه ویدیویی استفاده می‌کند تا بتواند تشخیص درستی از نزدیک بودن سوژه‌ها به دوربین داشته باشد. در واقع هنگام چرخش کاراکترها به سمت دوربین، حرکت یا دور شدن از دوربین، این تراشه به خوبی تشخیص داده و فوکوس را تغییر می‌دهد. کاربر به‌صورت دستی نیز می‌تواند این فوکوس را به‌صورت ریل تایم و در عین فیلم‌برداری تغییر دهد تا چشم بتواند تمرکز خود را روی قسمت مربوطه در کادر داشته باشد. اولین موردی که در این زمینه به چشم می‌خورد، عدم ارائه این قابلیت برای آیفون ۱۲ است، چرا که این گوشی از پردازنده عصبی A14 استفاده می‌کند و یقینا دارای چنین قابلیتی نیست.

A15 جلوه تاری پرتره را به‌صورت چشم‌گیر با کمک دالبی ویژن و در وضوح بالای 1080p مدیریت کرده است. همین موضوع نشان می‌دهد که اپل تا چه حدی توانسته است که محدودیت‌های ممکن را پشت سر گذاشته و به چنین قابلیت حرفه‌ای در دوربین‌های آیفون ۱۳ دست پیدا کند. اپل در ابتدا در نظر داشت که این قابلیت را همراه با کیفیت 4K فراهم کند، اما گویا باید یکسال دیگر برای این منظور منتظر بمانیم. یکی دیگر از بخش‌های پیشرفته تراشه A15 Bionic موجود در مدل‌های پرو آیفون ۱۳، امکان ضبط در فرمت ویدیویی ProRes همراه با فشرده‌سازی پایین است. شما با ۱۵ میلیارد ترانزیستور، افزایش ۲۷ درصدی را نسبت به A14 می‌توانید دریافت کنید.

مقایسه تراشه A15 و A14

پردازنده سال گذشته اپل، فضای زیادی برای بهینه‌سازی چندین فرایند فراهم کرده بود که البته در سنجش بنچمارک نمی‌توانستیم آن را دریافت کنیم. اما در کل سیستم گوشی تفاوت‌های آشکاری را ایجاد می‌کرد. این موضوع در A15 به دو شکل دیده می‌شود. آیفون ۱۳ پرو دارای پنج هسته گرافیکی بوده و یک هسته بیشتر از نسخه‌های استاندارد دارد. این موضوع احتمالا توضیحی برای برخی‌های ویژگی‌های نرم‌افزاری مختلف بین آیفون ۱۳ استاندارد و مدل‌های پرو ارائه می‌کند. A14 سال گذشته دارای عملکردی فوق‌العاده و چشمگیر بوده است و استاندارد جدیدی را ایجاد می‌کند که پایه‌ای هم برای تراشه M1 اپل بوده است. این تراشه هم برای رایانه‌های مک جدید، قدرت بیشتری فراهم کرده است و می‌تواند همین روند عالی را مشابه سری A تکرار کند.

به هر حال، اپل در حال فشرده‌سازی عملکرد فوق‌العاده از پردازنده‌های سری ARM خود همراه با حفظ کارایی است و این موضوع را با تراشه A15 شروع کرده است. اپل به خوبی توانسته است که هنر خودش را در سال ۲۰۲۱ نمایش دهد و می‌توانیم در سال‌های آینده عملکرد بسیار بهتری را از این پردازنده شاهد باشیم. اپل برای سال آینده برنامه‌های ویژه‌ای دارد و احتمال این وجود دارد که در کنار آوردن کیفیت 4K برای دوربین گوشی‌های هوشمند خود، قابلیت‌های جدید دیگری همراه با فناوری جدیدتر در اختیار شما گذارد. در نظر داشته باشید که گوشی‌های اندرویدی و توسعه دهندگان پردازنده آن‌ها نیز احتمالا جو رقابتی بیشتر را حس کرده و می‌توانند این رقابت را تنگاتنگ‌تر کنند.

شما نیز می‌توانید نظرات خود را در مورد تراشه امسال اپل برای گوشی‌های آیفون با ما درمیان گذارید. فکر می‌کنید A15 با همان فناوری مشابه A14، توانسته است که انتظارات کاربران و کارشناسان را مرتفع سازد؟ آیا این تراشه برای گوشی‌های آیفون ۱۳ کافی است؟ سال آینده انتظار چه ارتقاها و بهبودهایی را در تراشه جدید دارید؟ می‌توانید در بخش کامنت‌ها با ما همراه باشید. ما در آینده اطلاعات تکمیلی و کاملی را از تراشه احتمالی A16 با شما در میان خواهیم گذاشت و انتظارات خودمان را نیز با شما به اشتراک می‌گذاریم.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *