آشنایی با صفحه نمایش xdr در محصولات اپل
مدت زمان زیادی است که اپل یک صفحه نمایش مستقل معرفی نکرده است. این کمپانی بزرگ آمریکایی، آخرین بار نمایشگر Thnuderbolt Display را در سال ۲۰۱۶ روانه بازار کرد. اپل در تلاش بود تا برای مدتی، کاربرانی که به دنبال یک نمایشگر خوب هستند را به سمت نمایشگر 5K کمپانی LG سوق دهد، اما این روند ریسک زیادی داشت و باعث شد که این شرکت به مشتریان حرفهای خود، قول ارائه یک صفحه نمایش ارزشمند و گران قیمت را بدهد. این برند در همین راستا مک بوک پرو را در سال ۲۰۱۷ بار دیگر همراه با یک نمایشگر جدید ارائه کرد.
حال در مرحله جدیدی قرار داریم و اپل بخشی از فشارها را با ارائه Pro Display XDR از روی خود برداشته است. اپل در این بازار حرفهای، این صفحه نمایش را همراه با Mac Pro و مک بوک پرو ۱۶ اینچی ارائه کرده است. Pro Display XDR از یک صفحه نمایش ۳۲ اینچی با پنل LCD و کیفیت 6K استفاده میکند که میتواند حداکثر روشنایی ۱۶۰۰ نیت را به همراه داشته باشد. نور پس زمینه به واسطه این سیستم روشنایی قدرتمند، بسیار پایدار بوده و میتواند دامنه رنگی کامل DCI-P3 را پشتیبانی کند. اپل در این زمینه ادعا کرده است که با استفاده از الگوهای آزمون استاندارد، توانسته است که نسبت کنتراست میلیون به یک را ایجاد کند.
همه این مشخصات بسیار چشمگیر هستند و حتی بسیاری از کارشناسان، Pro Display XDR را بهترین نمایشگر حرفهای جهان نامگذاری کردهاند. کمپانی مدت زمان زیادی را برای معرفی آن صرف کرده و در تلاش بوده است که بتواند آن را به عنوان رقیبی برای نمایشگر ۴۳ هزار دلاری OLED سونی روانه بازار کند. از این نمایشگر معمولا برای کارهای لول بالا استفاده شده و تولید کنندگان فیلم و سریالهای تلویزیونی میتوانند از آن بهره ببرند.
نسخه پایه نمایشگر Pro Display XDR حدود ۵ هزار دلار قیمت دارد که در برابر نمایشگر ۴۳ هزار دلاری سونی، بهطور قابل توجهی مقرون به صرفه است. اپل با اطمینان با چنین قیمت گذاری، سعی داشته است که اکثریت مشتریان را به سمت خود جذب کند. کارشناسان عنوان کردهاند اپل نیازی به اشاره به مانیتور ۴۳ هزار دلاری سونی نداشت و در یک شرایط عادی هم میتوانست محصول بهتری در بازار باشد.
نمایشگر Pro Display XDR از نظر مشخصات ظاهری، جذابیت تمام محصولات اپل را به ارث برده است. آنچیزی که میتوانیم به آن اشاره کنیم، الگوی جدید و جالبی است که اپل برای خنک کننده و دریچههای پشتی نمایشگر از آن استفاده کرده است. هیچ صفحه نمایش دیگری چنین طراحی جالبی را نداشته است. چهار سیستم اتصال USB-C در پشت مانیتور وجود دارد، اما گیج کنندهتر از حد انتظار هستند. یکی از اتصالات USB-C که با نماد پیچ و مهره مشخص شده است، به یک پورت تاندربرد ۳ مجهز شده است و به این طریق میتوانید آن را به یک مک متصل کنید. سه اتصال دهنده USB-C دیگر نیز برای اتصال آن به کامپیوتر با سرعتهای مختلف کاربرد دارد. اکثر مکینتاشهایی که از این نمایشگر پشتیبانی میکنند، فقط میتوانند از پورتهای USB 2 متصل شوند، اما مک بوک پرو ۱۶ اینچی میتواند با پورت USB 3 نیز متصل شده و سرعت بهتری داشته باشد.
اپل در این نمایشگر از استاندارد جدیدی به نام Display Stream Compression استفاده کرده است که پهنای باند کافی را روی پورت تاندربولت ایجاد کرده و میتواند اتصال سریعتری را فراهم کند. اگر از این موضوع تعجب کردهاید، باید بدانید که مک پرو از کارتهای ویدیویی که بتوانند DSC را پشتیبانی کنند، استفاده نمیکند.
وقتی که از این مانیتور همراه با مک بوک پرو ۱۶ اینچی استفاده کنید، شاهد داغ شدن بیش از حد آن خواهید بود. این موضوع خیلی تعجب آور نیست، چرا که پیکسلها با این لپ تاپ در معرض فشار بیشتری قرار گرفته و چنین شرایطی را ایجاد میکند. این نمایشگر محصول مشابهی در بازار ندارد، چرا که فقط در مکهای جدید و آخرین نسخههای مک او اس کاتالینا وجود دارد و طراحی خاصی هم به همراه داشته است.