بررسی مانیتور حرفه ای اپل
مانیتور حرفهای اپل که Pro Display XDR نامیده شده است، علاوه بر داشتن پانلهای حرفهای که برای تولید کنندگان حرفهای، نکتهی بسیار مهمی تلقی میشود، امکانات جالبی نیز برای کاربران عادی دارد. این مانیتور ۵ هزار دلاری دقت رنگ بالایی در کنار قابلیتهای قدرتمند HDR دارد و علارغم اینکه در ابتدا بسیار گرانقیمت احساس میشود، بعد از یک بررسی متوجه میشوید که کاملا منصفانه است. اگر نگاهی به مانیتورهای سنتی بیندازید، میبینید که مک آس اپل محتوای آماده HDR زیادی ندارد و پرو استند نیز پنل بسیار گرانی است.
خارج از این بحثها، این مانیتور با هر معیاری از دیگر رقبای خودش سرتر است و شما را با امکاناتش حیرتزده خواهد کرد. این مانیتور استثنایی تنها برای تولید کنندگان محتوای سطح بالا کاربرد دارد و استحکام و ماندگاری نیز حرف اول را در بازار میزند. افرادی که با مک کار میکنند، این مانیتور انتخاب برایشان خواهد بود، اما کاربران ویندوز یا لینوکس، بهتر است که گزینههای دیگر بازار را امتحان کنند، چرا که این مانیتور حرفهای تنها با دستگاههای اپل کار میکند.
اپل این مانیتور حرفهای را در دستهی نمایشگرهای میکرو LED یا دیگر موارد طبقهبندی نکرده است، اما پانلها دارای ۵۷۶ منطقهی نوری هستند. این بدان معنی است که این پانلها اشتراکات زیادی با مینی LED دارند. نمایشگرهایی با این نوع آرایش LED، عملکرد بسیار بهتری نسبت به نمایشگرهای استاندارد مبتنی بر LED دارند و رنگهای گرمتری را به کاربر نمایش میدهند. طراحی این صفحه نمایش طوری است که اجازه میدهد تا جریان هوا از پانل به بیرون وجود داشته باشد و هدایت هوا به داخل محصول، هیچ نیازی به فنهای پر سر و صدا نخواهد داشت.
تا چنین مرحلهای، تولیدکنندگان مانیتور سعی کردهاند که طرحهای خود برای خنک کردن محصول را زیر طرح پلاستیکی آن بهصورت مخفی نگه دارند. این اولین باری است که از یک طرح منفعل غیرفعال بهعنوان خنک کننده دستگاه استفاده میشود. این روند میتواند محفظه واقعی برای خود مانیتور بوده و بهنوان یک عنصر طراحی در آینده نیز مورد استفاده قرار گیرد.
پنل عالی، اما نهچندان درخشان
صفحهنمایش ۳۲ اینچی مانیتور Pro Display XDR دارای رزولوشن ۶۰۱۶ در ۳۳۸۴ پیکسل است که معمولا با عنوان 6K شناخته میشود. این صفحه نمایش از ظاهر بسیار زیبایی برخوردار است و نسبت به طراحی مک پرو ۲۰۱۹، با اصلاحاتی روانه بازار شده است. این صفحه نمایش زیبا بهنظر میرسد و LED ها با قرارگرفتن در زیر آن، حالت خنکتری دارند.
صفحه نمایش LED با نور پس زمینه، یکی از بهترین ویژگیهای این مانیتور است، که به اختصار FALD نامیده میشود. FALD روشی است که برای نمایش نور پس زمینه بهکار رفته و تفاوت قابل توجهی به مانیتورهای دیگر دارد. در مانیتورهای سنتی با نور پسزمینه LED، کل صفحه در مواقع موردنیاز کم نور میشود، که در آن هر LED در پشت صفحه با یک تنظیم کنترل میشود.این بدان معنی است که با روشن یا تاریک شدن صحنهها، کل صفحهی با آنها روشن و تاریک میشود. اما روشی که این مانیتور استفاده میکند، پویاتر است و صرفا LED هایی درگیر میشوند که با توجه به صفحه کمنور یا پرنور شدهاند و چنین چیزی به ماندگاری بیشتر این LED ها و مصرف انرژی کمک میکند.
قابلیت XDR چگونه تعریف میشود؟
وقتی که صحبت از یک مانیتور مرجع میشود، واقعا منظورمان چیست؟ در دنیای تولید محتوا و مخصوصا محتوای HDR، مشخصات مانیتورهای مرجع در زمینهی دقت رنگ، روشنایی پایدار و پوشش گسترده، اهمیت بسیار بالاتری از عواملی همچون نرخ تازهسازی یا زمان پاسخ دارند.
اپل بهعنوان برندی شناخته میشود که بهدلیل تولید محصولات و بازاریابی در بازارهای گسترده مصرف کننده، شناخته میشود. این برند در فضای تولید محتوا نیز بسیار حرفهای عمل کرده و حضور پررنگی دارد. محصولاتی مانند مک پرو، مک بوک پرو، آی مک پرو، همه بسیار حرفهای هستند و مخصوصا در مورد مک پرو، تولیدکنندگان محتوا از بهترین تجهیزاتی که در اختیار دارند استفاده میکنند. چنین چیزی در مورد اکوسیستم مک آس بیشتر صدق میکند و بیشتر آنها دوست دارند که طراحی و خلق محتوا را با آن انجام دهند.
با توجه به مراسم رونمایی از این مانیتور حرفهای، اپل عنوان کرد که این مانیتور قصد دارد که با مانیتورهای مرجع بسیار گرانتری همچون مانیتور ۳۱ اینچی سونی BVM-HX310 رقابت کند. محصولی که ۴۳ هزار دلار قیمت دارد. این مانیتورها برای استودیوهای بزرگ فیلم کاربرد دارد و سطحی بسیار حرفهای تر از خانهی یک تولید کننده محتوا یا استریمر بازی دارد. این مانیتورها تسلطی مناسبی روی رنگ داشته و میتوانند پانلهای بسیار حیرتانگیزی برای تولید محتوا در سطح هالیوود فراهم کند.
طرحهای مانیتورهای امروزی دیگر تفاوت چندانی باهمدیگر ندارند، چرا که نمایشگرهای مخصوص بازی، اغلب بیشترین واریانس را در استایلهای مختلف دارد. این روند Pro Display XDR کمی متفاوت است و از نظر کیفیت ساخت و همچنین توانایی در چرخش بهاطراف، بهصورت منحصربهفرد عمل میکند و کلاس جدیدی را تعریف کرده است.
این مانیتور بدنهی بسیار محکمی دارد و حتی میتوانید از صفحه نمایش در حالت افقی نیز استفاده کنید. میتوانید آن را به حداکثر ارتفاع ۹.۵ اینچ رسانده و با یک دکمه که در پشت آن قرار دارد، بهصورت عمودی مورد چرخش قرار دهید.
این صفحه نمایش ۵ هزار دلاری XDR دقیقا همان چیزی است که تولید کنندگان محتوای مک به آن نیاز دارند و میتوانند در دستگاههای اپل آی مک از آن استفاده کنند. شیشهی انعکاسی این محصول مناسب کارهایی است که در مطب یا خانه با نور مناسب انجام میشود. علارغم اینکه اکثر مانیتورهای مشابه دارای ابزارهایی برای جلوگیری از تابش نور اضافی به قسمت بالای مانیتور هستند، اما این مانیتور چنین قابلیتی را ارائه نمیدهد.
البته اپل برای این منظور نیز چارهای اندیشیده است و میتوانید نسخهای با صفحهی مات را تهیه کرده و از شیشه بافت نانوی آن استفاده کنید. برای تمیز کردن محصول نیز میتوانید از یک پارچه مخصوص استفاده کرده و بازتابشهای موجود را از بین ببرید. برای این منظور حدود هزار دلار باید هزینهی بیشتری پرداخت کنید.
جمعبندی
مانیتور حرفهای اپل نسبت به دیگر مانیتورهای مرجع در بازار قیمت پایینتری دارد، اما کاملا قابل رقابت با آنها است و در یک سطح بزرگ میتواند توسط تولید کنندگان محتوا مورد استفاده قرار گیرد. اپل سعی کرده است که استفاده کنندگان از مک، یک مانیتور حرفهای تمام عیار داشته باشند و صفحه نمایش نیز کیفیت و دقت لازم را برای آنها داشته باشد.