تهران – خیابان جمهوری نرسیده به حافظ،جنب ساختمان معاونت درمان و بانک پاسارگاد، پاساژ حافظ پلاک ٢٠ فروشگاه بزرگ بازرگانی سیب ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938

آمریکا رکورددار سرک کشیدن به گوشی کاربران اپل

اپل در جدیدترین گزارش شفافیت خود توضیحاتی را در مورد درخواست کشورهای مختلف برای دسترسی به داده‌های کاربران منتشر کرده که در آن نام آمریکا و چین در صدر لیست کشورهایی که به گوشی کاربران اپل سرک می‌کشند، دیده می‌شود.

کمپانی آمریکایی گزارش خود را که به صورت دو فصل‌نامه منتشر می‌شود، با ارائه توضیحاتی در مورد تعهد به حفظ حریم خصوصی کاربران شروع کرده است. به گفته این شرکت، نوع داده‌هایی که در اختیار مقامات قرار داده می‌شود، تنها شامل موارد درخواست شده است و به جز در برخی موارد خاص، هرگز تمام داده‌های در اختیار کمپانی، ارائه نخواهند شد. همچنین، هرگاه کشوری خواهان دسترسی به اطلاعات یک کاربر می‌شوند، فرد در جریان قرار داده می‌شود، مگر این که منع قانونی برای آن وجود داشته باشد.

آمریکا رکورددار سرک کشیدن به گوشی کاربران

در این گزارش که بازه زمانی بین اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۳۰ ژوئن این سال را پوشش داده، برخی کشورها به مراتب بیشتر از دیگران در پی دسترسی به اطلاعات کاربران بوده‌اند. استرالیا و آلمان به لطف درخواست‌های متعدد برای پرونده‌های مربوط به سرقت در میان کشورهای برتر قرار گرفته‌اند. بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی اپل، تعداد دستگاه‌های قید شده در درخواست‌های استرالیا به‌تنهایی بالغ بیش از ۱۲۱ هزار مورد بوده است.

ایالات متحده با ارائه بیش از ۱۱ هزار تقاضا در پی دریافت اطلاعات درباره هزاران دستگاه بوده است. هرچند تعداد درخواست‌های این کشور نسبت به دوره قبل کاهش یافته اما شمار دستگاه‌ها کماکان در سطح مشابه باقی مانده است.

دسترسی به اطلاعات

در فهرست تقاضاها برای کسب اطلاعات در مورد حساب کاربری هم آمریکا و چین با اختلاف در صدر کشورهای دیگر قرار دارند. از ۳۷ هزار درخواست مطرح شده در این‌باره در مجموع ۳۰ هزار مورد توسط این دو کشور مطرح شده است. به گفته اپل بیشتر تقاضاها به پرونده‌های فیشینگ و کلاهبرداری مربوط می‌شوند.

درخواست حذف اپلیکیشن‌ها از اپ‌استور شاهد افت زیادی بوده اما کماکان بیش از نیمی از کل تقاضاها به چین مربوط می‌شود. یکی از نام‌های جدید در این بخش امارات است که خواستار حذف  ۲۷۵ اپ به خاطر تخطی از سیاست‌های حکومتی شده است.

این موضوع اما زوایا و نکته‌های جالبی دارد که در ادامه به 2 پرونده آن اشاره خواهیم داشت:

روایت دانشمند ایرانی از نحوه دسترسی آسان اطلاعات کاربران توسط FBI

در صد و پنجاهمین قسمت از برنامه بدون تعارف، پخش شده از شبکه دوم سیما، مصاحبه‌ای با پژوهشگر و دانشمند ایرانی، دکتر مسعود سلیمانی از برترین چهره‌های علمی جهان در زمینه سلول‌های بنیادی ترتیب داده شد، این دانشمند ایرانی که به دعوت خود آمریکایی‌ها برای حضور در همایش علمی به این کشور رفته بود، توسط نیرو پلیس با عنوان تروریست دستگیر شد و مدت زیادی را در زندان سپری کرد، در بخشی از این مصاحبه، دکتر سلیمانی می‌گوید که در هنگام خروج از هواپیما در فرودگاه شیکاگو، چند نیروی پلیس ویژه جلو او را گرفته و مورد بازجویی قرار می‌دهند، در این بین نیرو ویژه پلیس تلفن همراه دکتر سلیمانی را از وی می‌گیرد تا مطمئن شود که این تلفن همراه برای خود دکتر است، پلیس با ورود به بخش تنظیمات، تصویر کد آی‌دی گوشی را برای گروهی می‌فرستند و پس از مدتی، اعلام می‌شود که گوشی طی چند روز گذشته همراه دکتر سلیمانی نبوده و در واقع تلفن همراه او نیست.

جدا از ادامه این ماجرا تاسف برانگیز، این اتفاق ساده نشان می‌دهد که نیرو‌های اطلاعاتی آمریکا چقدر آسان می‌توانند به اطلاعات خصوصی کاربران و موقعیت مکانی آن‌ها دسترسی داشته باشند. به احتمالا فراوان تمامی فعالیت‌های یک گوشی هوشمند درون فایل‌هایی در سرور‌های سازمان‌های دولتی – جاسوسی آمریکا ذخیره شده تا همواره، اطلاعات مربوط به آن گوشی در بازه زمانی مورد نظر، دردسترس باشد.

اسپانیا هم میلیون‌ها موبایل را ردیابی می‌کند

دولت اسپانیا در اقدامی که با انتقاد مواجه شده، تصمیم گرفته میلیون‌ها تلفن موبایل را ردیابی کند. دولت اسپانیا گفته است این کار بخشی از برنامه سرشماری جمعیت کشور است اما منتقدان می‌گویند این کار، نوعی جاسوسی از مردم است. موسسه ملی آمار اسپانیا گفته است این طرح هشت روزه به طور ناشناس اجرا می‌شود و هدفش درک بهتر از این است که مردم این کشور در شبانه‌روز کجا می‌روند. سه شرکت بزرگ مخابراتی اسپانیا گفته‌اند در این طرح مشارکت می‌کنند و دادن این اطلاعات به دولت، ناقض قانون نیست.

سه شرکت مخابراتی مویستار، وودافون و اورنج، ۷۸.۷ درصد کاربران موبایل اسپانیا را پوشش می‌دهند. دولت به این سه شرکت هر کدام نزدیک به نیم میلیون دلار برای مشارکت در طرح پرداخت خواهد کرد. آنها تلفن‌ها را از نیمه شب تا ساعت شش بامداد و از ۹ صبح تا شش عصر رصد می‌کنند تا بدانند مردم کجا زندگی می‌کنند.

موسسه ملی آمار اسپانیا به روزنامه اینترنتی ال کونفیدانسیال گفته است “به عنوان مثال خواهیم دانست که چه تعداد موبایل در ساعت پنج عصر در یک خیابان خاص در هر شهر با بیش از پانزده هزار نفر جمعیت وجود دارد، اما نه چیزی بیشتر از این.” پس از تجزیه و تحلیل داده‌ها، موسسه ملی آمار اسپانیا بر این امید است که تصویر شفافی از این که اسپانیایی‌ها چه زمانی و کجا مسافرت می‌کنند به دست آورد و از این آمار برای بهبود سیستم حمل و نقل و خدمات عمومی استفاده کند. اپراتورهای موبایل در اسپانیا می‌گویند چون اطلاعات شخصی در هنگام انتقال اطلاعات موجود نیست، هیچ راهی برای شناسایی کاربران موبایل در این طرح وجود ندارد.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *