تهران – خیابان جمهوری نرسیده به حافظ،جنب ساختمان معاونت درمان و بانک پاسارگاد، پاساژ حافظ پلاک ٢٠ فروشگاه بزرگ بازرگانی سیب ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938
اپلیکیشن تشخیص کرونا با سرفه

اپلیکیشن تشخیص کرونا با صدای سرفه در آیفون

محققان در MIT از فناوری یادگیری ماشین برای ایجاد نرم‌افزاری استاده کرده‌اند که قادر است با استفاده از تجزیه و تحلیل سرفه، شخص مبتلا به کووید ۱۹ را شناسایی کند. این روند تحولی در این عرصه خواهد بود و در نهایت می‌تواند در یک قالب یک برنامه‌ی iOS در بررسی‌های روزانه توسط افراد مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

تاکنون، آیفون به دارندگان آن کمک کرده است که با نزدیک شدن به فردی که ویروس کرونا دارد، اطلاع رسانی مناسبی در این زمینه انجام داده و از نزدیک شدن به چنین افرادی جلوگیری به‌عمل آید. این کشف جدید توسط محققان MIT در مراحل توسعه قرار دارد و می‌تواند پیشرفت‌های بیشتری در آینده داشته باشد. ممکن است در آینده آیفون بتواند کارهای بیشتر و بیشتری برای کاهش ویروس کرونا در جهان انجام دهد.

تشخیص کووید ۱۹ از طریق نمونه برداری سرفه در آیفون

مقاله‌ای از این تیم منتشر شده است که در مجله مهندسی پزشکی و زیست شناسی IEEE به ثبت رسیده است و ادعا می‌کند که یک مدل هوش مصنوعی ایجاد شده است که می‌تواند تفاوت بین افراد بدون علامت و افراد سالم را از طریق تجزیه و تحلیل ضبط شده و سرفه‌های اجباری تشخیص دهد. ادعا شده است که این مدل در ۹۸.۵ درصد از مواقع می‌تواند افرادی دارای کووید ۱۹ را به‌درستی شناسایی کرده و در ۱۰۰ درصد مواقع نیز می‌تواند ردیابی صحیحی از افراد بدون علامت با سرفه‌ی آن‌ها داشته باشد. بنابراین دقت این کشف بالا است و می‌تواند به آن استناد کرد.

این تیم بیش از ۷۰ هزار مورد ضبط شده از طریق وب سایت جمع‌آوری کرده است که در آن، مردم می‌توانند یک سری سرفه را از طریق گوشی هوشمند یا سایر دستگاه‌ها ضبط کنند. آن‌ها همزمان یک فرم نظرسنجی نیز در مورد علائم آن‌ها پر می‌کنند و در صورت تائید ویروس و سایر جزئیات، می‌توانند آن‌ها را ثبت کنند. این اطلاعات کمک می‌کند که حدود ۲۰۰ هزار نمونه سرفه اجباری از جمله ۲۵۰۰ نمونه تائید شده با کووید ۱۹ یا بدون علامت جمع‌آوری شود.

اپلیکیشن تشخیص کرونا با سرفه

با ترکیب این نمونه‌های تائید شده و ۲۵۰۰ نمونه‌ی دیگر که به‌طور تصادفی از مجموعه‌ی داده‌ها انتخاب شده است، مدل هوش مصنوعی آموزش دیده‌ای به مرحله‌ی آزمایش راه پیدا می‌کند. محققین ادعا می‌کنند که نتایج نشان دهنده‌ی شباهت قابل توجهی بین آلزایمر و ویروس کرونا وجود دارد.

فریم‌ورک هوش مصنوعی مبتنی بر چارچوبی بود که برای تحقیقات آلزایمر ارائه شده بود و مشخص می‌کرد که می‌توان از چهار نشانگر زیستی مربوط به قدرت موج صوتی، احساسات، پاسخ‌دهی ریه و روند تنفسی مربوط به کووید ۱۹ استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: سیری توصیه‌های ایمنی مربوط به ویروس کرونا را ارائه می‌کند

مراحل نهایی توسعه‌ی برنامه

این تیم در حال حاضر برای ایجاد یک برنامه برای مرحله غربال‌گری کار می‌کند و قصد دارند که به‌صورت رایگان آن را توزیع کنند. این برنامه براساس مدل‌های هوش مصنوعی و کار با تعدادی از بیمارستان‌ها صورت گرفته است. بدین ترتیب جامعه‌ی آماری ضبط سرفه بالا خواهد رفت و می‌توان برنامه را بیشتر آموزش داد تا تشخیص بهتری داشته باشد.

تیم پیشنهاد داده است که تجزیه و تحلیل سرفه را روی اسپیکرهای هوشمند و دستیارهای دیجیتالی انجام دهند تا ارزیابی روزانه نتایج بهتری داشته باشد. این امر طبیعتا به دستگاه‌هایی بستگی دارد که میکروفون‌هایی با کیفیت کافی دارند و همچنین، مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی لازم را در اختیار دارند.

جمع‌بندی

ویروس کرونا حدود یک سال است که جهان را درگیر خود کرده است و دانشمندان به کشف‌های جدیدی در این رابطه دست پیدا می‌کنند. تکنولوژی و اپلیکیشن‌های موبایل نیز پا به این عرصه گذاشته‌اند و تشخیص این ویروس را بسیار ساده‌تر کرده‌اند. البته کمی زمان می‌برد که اپلیکیشن تشخیص کرونا با سرفه وارد مرحله نهایی شود، اما یقینا خبرهای خوبی در راه است. این تشخیص می‌تواند مهار بیماری را ساده‌تر کرده و امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را بهتر فراهم می‌سازد.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *