شرایط جدید رجیستری گوشی مسافری
باتوجه به مشکلاتی که در چندماه اخیر پیرو قانون رجیستری ایجاد شده بود و عدهای سودجو اقدام به رجیستری کردن گوشیهای همراه با استفاده از سیم کارت بدون اطلاع افراد میکردند، گمرک شرایط و قوانین جدیدی را برای اظهار مسافری تلفن همراه با همراه رجیستری تعیین کرده است. باتوجه به این شرایط جدید، از این به بعد افراد برای رجیستری گوشی همراه، باید از شماره سیم کارتی استفاده کنند که حداقل ۲۰ روز کاری از زمان فعالسازی آن گذشته باشد. این مورد برای مواردی همچون صدور اولیه، انتقال مالکیت، IMSWAPS و موارد دیگر است. بدین ترتیب افراد باید این شرایط را نظر گرفته و با وارد شدن از مراحل قانونی، متوجه ضرر و زبان مالی نشوند.
شرایط جدید رجیستری گوشی مسافری
گویا این شرایط جدید با استناد به صورت جلسه شماره ۴۸ کمیته راهبری طرح رجیستری تعیین شده است و از تاریخ نهم مردادماه اجرای آن شروع شده است. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این شرایط جدید را برای جلوگیری از ثبت سیم کارتهایی عنوان کرده است که بدون اطلاع افراد و مالک آنها برای رجیستر کردن گوشیهای همراه ثبت میشده است. بدین ترتیب در موارد دور اظهاری میتوانیم دیگر شاهد این سودجوییها نباشیم. اگر در همین چند ماه اخیر اخبار رجیستری موبایل را پیگیری کرده باشید، حتما متوجه شده بودید که عدهای با استفاده از شماره سیم کارتهای افراد مختلف و بدون اطلاع آنها، اقدام به رجیستری کردن گوشیهای قاچاق خود میکردند و سازمان گمرک نیز عملا نمیتوانست مراحل رجیستری درست گوشیهای موبایل را بهدرستی پیگیری کند.
حال با این قوانین و شرایط جدید، این سازمان تا حدی میتواند با سازمانهای دیگر همکاری کرده و از ثبت رجیستری گوشی با سیم کارتهای غیرمجاز مقابله کند. البته این مورد را هم در نظر داشته باشید که چنین شرایطی برای سامانه دور اظهاری در نظر گرفته شده است و مسافرین دیگر، همچنان میتوانید حین ورود به کشور، بهصورت حضوری مراحل رجیستری قانونی گوشی خود را به انجام رسانند. آقای روحالله لطیفی با تائید این شرایط اظهار داشته است که بخشنامه جدید بدین ترتیب اتخاذ شده است و درج شماره سیم کارتی که حداقل ۲۰ روز کاری از زمان فعالسازی آن میگذرد و مراحل انتقال مالکیت آن نیز انجام شده است، لازمهی رجیستری مسافری تلفن همراه خواهد بود. حال باید منتظر ماند و دید که این شرایط جدید، چه تاثیری روی جلوگیری از اقدامهای افراد سودجو و طی شدن قانونی و درست مراحل رجیستری تلفن همراه خواهد شد.
بیشتر بخوانید: نحوه رجیستر کردن iPhone
در صورت بروز هرگونه مشکل در این رابطه، میتوانید مراتب را از طریق شماره ۱۹۵ پیگیری کنید. قانون رجیستری که برای احراز هویت گوشیهای موبایل و توسط مجلس شورای اسلامی کشور مقرر شد، از ابتدا برای کلیه گوشیهای موبایل، تبلتها و لپتاپها استفاده میشود. قانونگذار سعی کرده است که مشکلات فراوانی که در بازار عرضه و تقاضا وجود دارد را با این روش حل کرده و اجازهی ورود گوشیهای غیرقانونی و قاچاق از طریق مسافر را ندهد. رجیستر کردن موبایل از طریق کد ملی و هویت آن فرد صورت میگیرد و در طرف دیگر ماجرا، گوشی براساس شماره پاسپورت و تاریخ سفر انجام خواهد شد. بدین ترتیب یک فرد مسافر تنها یک دستگاه موبایل میتواند به داخل کشور وارد کند و باید آن را در سازمانهای مربوطه ثبت نهایی کند.
جمعبندی
بدین ترتیب و با شرایط جدیدی که سازمان همتا اتخاذ کرده است، هر فرد مسافر طی شرایط خاصی میتواند یک گوشی موبایل ( آیفون ) وارد کرده و از شماره سیم کارتی استفاده کند که ۲۰ روز از فعالسازی آن میگذرد. بهنظر میرسد که با این شرایط جدید، گمرک میتواند تا حدی از مشکلات ایجاد شده در ماههای اخیر جلوگیری کرده و احقاق حق مناسبی از افرادی داشته باشد که بدون اطلاع خودشان، از هویتشان سواستفاده شده است. اگر شما نیز نظری دربارهی قانون رجیستری و شرایط جدید اتخاذ شده دارید، میتوانید آن را با ما مطرح کنید.