همه چیز درباره ی مک بوک تیتانیومی
طبق برنامهی تازهای که از پتنت جدید اپل مشخص شده است، این کمپانی در حال تحقیق در مورد استفاده از تیتانیوم فرآوری شده با خواص منحصربهفردی است که برای آیپدها، مک بوکها و آیفونهای جدید در نظر گرفته خواهد شد. در پروندهی جدیدی که تحت عنوان قطعات تیتانیومی دارای بافت سطح انفجاری توسط اداره ثبت اختراعات و نمادهای تجاری ایالات متحده ثبت شده است، اپل در آن توضیح داده است که استفاده از دستگاههای مختلف چگونه میتواند پوششهای تیتانیومی را با یک پوشش متمایز از بافت مورد استفاده قرار دهد.
در این پتنت توضیحی منتشر شده است که گویا آلومینیوم آدونایز شده برای مک بوکها و آیپد های فعلی که مورد استفاده قرار گرفتهاند، سختی و دوام تیتانیوم را ندارند. با این حال، سختی تیتانیوم سبب میشود که اچ کردن آنها بسیار دشوار باشد. این بدان معنی است که زیبایی شناسی این دستگاهها چندان جذاب نخواهد بود. این پتنت بهدنبال ارائه راه حلی برای این مشکل است و گویا با ترسیم یک فرایند انفجاری، حکاکی و شیمیایی کردن لازم برای جذابتر کردن محفظه تیتانیومی را فراهم خواهد کرد.
اپل سطح بافتی را بهعنوان قلهها و شیبهایی در نمودارها توصیف کرده است. با اندازهگیریهای خاصی که در واحد میکرومتر انجام شده است، واحد مناسبی برای براقیت آن دیده میشود. این فرایند شامل تکنیکهای مختلفی بوده است که برای انتقال قسمت تیتانیومی حالت انفجاری و اچ کردن با حالت زبری در یک مقیاس ریز انجام شده است. این موضوع به طرح کمک میکند که یک سطح کاملا براق روی این دستگاهها همچنان حفظ شود.
با استفاده از این طرح، دستگاههای جدید تولید شده توسط اپل، سطح براقتری خواهند داشت و میتوانند بهصورت پراکنده و اختصاصی، نور مرئی را منعکس کنند. گفته میشود که این موضوع از نظر ساختاری و زیبایی برخلاف سایر قسمتهای معمولی تیتانیوم خواهد بود. این پتنت همچنین نشان میدهد که این پوشش تیتانیومی بافتی برای آیفونها، آیپدها، مک بوکها و اپل واچها مناسب خواهد بود. اپل از المانهای تیتانیومی برای تعداد کمی از محصولات خود مانند PowerBook G4 در بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ استفاده کرده بود. اولین ورود اپل به پوستههای تیتانیومی، با مشکلاتی از جمله شکنندگی منجر به شکستگی و تغییر رنگ پوستهها روبرو شده بود و مانع از آن شد که این تکنولوژی در آن زمان ادامه پیدا کند.
امروزه تنها محصول اپل که از پوشش تیتانیومی استفاده میکند، Apple Watch Edition است که بهنظر میرسد نسبت به تیتانیوم استفاده شده در PowerBook G4 بسیار نزدیک به طرح امروزی است و میتواند دلیلی برای ثبت پتنت مجدد توسط اپل باشد. دستگاههایی که دارای محفظهی تیتانیومی هستند، دوام قابل ملاحضهتری نسبت به دیگر محصولات دارند، اما اگر وزن فلز با تولید قطعات ضخیمتر جبران شود، این دستگاهها به طور بالقوه میتوانند سبکتر باشند.
در ماه گذشته، به دلیل اینکه شرکت همچنان به تحقیق در مورد روشهای فراتر از پوستههای آلومینیومی آدونایز شده استاندارد، پرداخته بود، اپل توانست پتنت پوسته مشکی و مات را نیز به ثبت برساند. البته میدانیم که پتنتهای ثبت شده را نیمتوان مبنایی برای اثبات زمینه کاری اپل قرار دارد و مطمئن نیستیم که بازار میتواند پذیرای این محصولات باشد یا خیر. به هر حال این پتنتها میتوانند دانستههای ما را تکمیل کرده و صرفا طرحهایی باشند که هیچگاه قرار نیست به محصول نهایی بدل شوند. با این وجود، این پتنتها بینشی هستند که در مورد پشت صحنه کاری اپل، اطلاعات خوبی را به ما میدهند و میتوانیم زمینههای تحقیق و توسعه اپل را در این زمینه مشاهده کرده و ببینیم که در آینده اپل چه کارهایی انجام خواهد داد.
بدین ترتیب دانستیم که مک بوکها و دیگر دستگاههای تیتانیومی هنوز هم با گذشت چندسال میتوانند به حقیقت بدل شوند. اپل هنوز هم روی طرحها و پتنتهای خود کار میکند و میتواند اینبار موفقیتهای بیشتری در این زمینه کسب کند.