تهران – خیابان جمهوری نرسیده به حافظ،جنب ساختمان معاونت درمان و بانک پاسارگاد، پاساژ حافظ پلاک ٢٠ فروشگاه بزرگ بازرگانی سیب ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938
ماهواره‌های اپل

ماهواره‌ اپل؛ پر سروصداترین خبر روز دنیای تکنولوژی

آخرین اخبار از دنیای تکنولوژی از ورود اپل به دنیای ماهواره‌ها حکایت دارند؛ بر اساس برخی شنیده‌ها، اپل در حال راه‌اندازی ماهواره‌ اپل است تا بتواند بدون نیاز به اپراتورهای تلفن همراه نظیر AT&T یا Verizon به کاربران موبایل خود اینترنت دهد. بر اساس گزارشی از بلومبرگ، پروژه ماهواره‌های اپل تا به امروز به صورت محدود و کوچک پیش می‌رفته و تنها چیزی در حدود 12 مهندس روی آن کار می‌کرده‌اند اما کاملا روشن است که این موضوع برای اپل اهمیت بسیاری دارد. فروش تلفن همراه به تمامی نقاط دنیا، آن هم بدون دردسر شبکه‌های تلفن همراه محلی، رویایی امیدوارکننده برای این شرکت به حساب می‌آید. البته، این موضوع نفع مصرف‌کنندگان را نیز در پی خواهد داشت، زیرا دیگر نه خبری از هزینه‌ها و تشریفات سنگین برای ثبت سیم‌کارت خواهد بود، نه نیازی به رومینگ و از همه مهم‌تر، هیچ نقطه کوری برای دریافت سیگنال وجود نخواهد داشت.

ماهواره‌های اپل

اپل چگونه رویای ماهواره‌ اپل را به واقعیت تبدیل خواهد کرد؟

بعید نیست که این شرکت قصد داشته باشد ساخت تجهیزات الکترونیکی ماهواره‌ اپل و موشک را خودش به گردن بگیرد. از آن سو اما ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت SpaceX اعلام کرده قصد دارد برای راه‌اندازی شبکه‌ای تحت ماهواره به نام Starlink، بیش از 42 هزار ماهواره را به فضا پرتاب کند. البته خالی از لطف نیست بدانید، در کل تاریخ تنها 9 هزار ماهواره به فضا پرتاب شده که از این میان تنها 5 هزار ماهواره در مدار و 2 هزار ماهواره دیگر عملیاتی هستند.

البته، این شبکه ارتباطی ماهواره‌ای با پرتاب 60 ماهواره‌ اپل که در ماه مه توسط موشک به فضا پرتاب شدند، این پروژه هم‌اکنون هم تا حدودی جنبه عملیاتی به خود گرفته است. اما توجه به این نکته هم ضروری است که شرکتی به وسعت اپل به طور مداوم روی چندین پروژه کار می‌کند؛ پروژه‌هایی که بسیاری از آن‌ها هرگز عملیاتی نمی‌شوند و ماهواره‌های اپل نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

ماهواره‌های اپل شبکه‌های موبایل سلولی را دور خواهد زد؟

از آن سو اما فکر کردن به نقطه تلاقی جاه‌طلبی‌های اپل و اسپیس‌ایکس در نوع خود جالب توجه است. کاملا مشخص است که اپل با این پروژه چه چیزی به دست می‌آورد: آزادی فروش تلفن همراه به بازاری جهانی با قابلیت اتصال جهانی، بدون نیاز به قرارداد و محدودیت‌های فنی حامل‌هایی که بر روی زمین گرفتارند.

از طرف دیگر، SpaceX برای ماهواره‌های ارتباطی مگا بورد خود به مشتری نیاز دارد. در حالی که گوین شاتول مدیرعامل این شرکت مدعیست SpaceX در سال 2018 سودآور بوده اما تحقیقات وال استریت ژورنال نشان می‌دهد سود عملیاتی شرکت به 0.2 درصد هم نمی‌رسد؛ رقمی که با آن حتی یک دستگاه چاپ پول هم نمی‌توان خرید. بنابراین اگر قرار باشد این شرکت هزاران ماهواره را آن هم به صورت دسته‌های 60 تایی و هزینه‌های هنگفت چند میلیون دلاری به فضا پرتاب کند، نیاز به یک برنامه بسیار بزرگ برای تامین مالی دارد. این در حالیست که اپل اخیرا اعلام کرده چیزی در حدود 225.4 میلیارد دلار پول نقد در اختیار دارد.

ماهواره‌های اپل

مارک گورمن در همین زمینه در بلومبرگ می‌نویسد: «آغاز به کار اپل در حوزه ماهواره‌های ارتباطی و فناوری بی‌سیم نسل بعدی به این معنی است که هدف از این کار، تاباندن داده‌ها به دستگاه کاربر است. این موضوع به معنی کاهش وابستگی به شبکه‌ها و اپراتورهای بی‌سیم یا اتصال دستگاه‌ها به یکدیگر بدون نیاز به یک شبکه سنتی است.»

مجددا باید یادآوری کنیم که هیچ‌یک از این حدسیات به این معنی نیست که اپل و SpaceX برنامه‌ای مستحکم برای ایجاد اختلال در صنعت ارتباطات جهانی دارند. با این حال، اگر اپل واقعا قصد دارد با گذر از شبکه‌های فعلی، اتصال بی‌سیم زمین به فضا را برای مشتریان خود امکان‌پذیر کند، SpaceX به معنای واقعی کلمه تنها بازیکن روی این سیاره زمین است که هم تمایل و هم توانایی آن را نشان داده است. پول نقد اپل می‌تواند کل این پروژه را تامین مالی کند.

آیا ماهواره‌ اپل می‌توانند با SpaceX رقابت کند؟

Starlink  به منظور دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای و با استفاده از هزاران ماهواره کوچک در سه پوسته مداری جداگانه در اطراف زمین طراحی شده است. البته، قرار نیست ماهواره‌ اپل مستقیما به دستگاه‌های ما اینترنت بدهند، بلکه باید همانند ماهواره‌های موجود فعلی، برای دریافت سیگنال از دیش‌های مخصوص استفاده کنیم؛ دیش‌هایی که به جعبه‌های اتصال بسیار زیبا متصل خواهند شد.

SpaceX  در نظر دارد خدمات پهنای باند خود را را با سرعت در 500Mbps تا 1Gbps ، با تأخیری کمتر از 35 میلی‌ثانیه به کاربران ارائه دهد. اگرچه این میزان سرعت با پهنای باند خانگی فعلی در آمریکا قابل رقابت است اما به نظر می‌رسد با سرعت 10 Gbps که این روزها در آمریکا از آن صحبت می‌شود، فاصله زیادی داشته باشد. به عقیده بسیاری از کارشناسان، در چنین اوضاعی، تصور اینکه اپل وارد این تجارت شود، بسیار دشوار است اما باز هم همه چیز ممکن است.

نظریه دیگر این است که اپل ممکن است از ماهواره‌ اپل برای دسترسی به اینترنت در مناطق دور افتاده‌ای که توسط شبکه‌های سلولی موجود پوشش داده نمی‌شوند، استفاده کند. اگرچه این نظریه غیرممکن به نظر نمی‌رسد اما این مناطق به دلیل کم‌جمعیت بودن مورد استقبال شرکت‌ها قرار نمی‌گیرند و منابع اصلی درآمد شرکت‌ها محسوب نمی‌شوند. مشاغل جدید اپل همیشه تعداد زیادی از مشتریان را با تمرکز بر کسب درآمد زیاد هدف قرار می‌دهند.

ماهواره‌های اپل و اصلاح تجربه‌ای ناخوشایند

ماهواره‌های اپل

با تمام این تفاسیر، باید منتظر ماند و دید که اپل و رقبایش در حوزه ماهواره‌ها به چه چیزهایی دست می‌یابند. در حالی که تلویزیون‌ها و اینترنت‌های ماهواره‌ای، برخلاف آنچه در تبلیغات اولیه عنوان می‌شد، هیچگاه به محبوبیت و مقبولیت عمومی مورد نظر دست نیافتند، اما تجهیزات و فناوری ماهواره‌ای آنقدر پیشرفت کرده که در تلاش دوم بتواند عموم مردم را برای استفاده از این خدمات قانع سازد. باید دید اپل تا چه اندازه در این زمینه جدی عمل خواهد کرد.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *