تهران – خیابان جمهوری نرسیده به حافظ،جنب ساختمان معاونت درمان و بانک پاسارگاد، پاساژ حافظ پلاک ٢٠ فروشگاه بزرگ بازرگانی سیب ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938
پارتیشن بندی هارد درایو مک

پارتیشن بندی هارد مک

در این بخش نحوه پارتیشن بندی هارد دیسک مک به چند پارتیشن مختلف را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید بیش از یک سیستم‌عامل را روی مک خود اجرا کرده یا مک بوک خود را تقسیم کرده و به کاربران مختلف امکان استفاده از فضای خاص خودشان را بدهید. در این مطلب نحوه‌ی ایجاد پارتیشن در Mojave و های سیرا و همچنین پارتیشن‌بندی در مک‌های قدیمی‌تر را آموزش خواهیم داد. استفاده از Boot Camp مورد دیگری است که برای نصب ویندوز در مک موردنیاز خواهد بود.

چرا به پارتیشن بندی در مک بوک نیاز داریم؟

دلایل زیادی وجود دارد که شما تمایل خواهید داشت تا مک خود را پارتیشن بندی کنید. کاربرانی هستند که دوست دارند از مک خود برای نصب ویندوز استفاده کرده یا نسخه‌ی بتای Mojave را روی یک پارتیشن خاص آن نصب کنند تا بتوانند نسخه‌ی بتا و کامل Mojave را داشته باشند. در غیر اینصورت، کاربرانی هم وجود دارد که High Sierra را می‌خواهند در مک خود نگه داشته و همزمان، Mojave را نیز روی پارتیشن جداگانه‌ای نصب کنند تا بتوانند از برنامه‌هایی ممکن است تنها روی Mojave یا دنباله‌های آن کار کنند، استفاده کنند.

دلایل دیگری هم وجود دارد که کاربری بخواهد مک خود را پارتیشن بندی کند و آن‌هم برای استفاده از قابلیت تایم ماشین است. کاربرانی که قصد پشتیبان گیری با استفاده از Time Machine دارند، می‌توانند از این پارتیشن‌های جداگانه استفاده کنند. دلیل دیگری هم وجود دارد و آن‌هم افراد مختلفی هستند که از مک استفاده می‌کنند و پارتیشن جداگانه، چندین مک را برای آن‌ها فراهم می‌کند که در یک دستگاه می‌توانند استفاده کنند.

پارتیشن بندی هارد درایو مک

چندین عامل وجود دارد که چگونگی انجام پارتیشن بندی را برای شما مشخص می‌کند. مهم‌ترین نکته این است که مشخص کنید آیا اصلا نیاز به پارتیشن بندی مک خود دارید یا می‌توانید همه‌ی کارهای موردنیاز خود را در یک پارتیشن انجام دهید. این روند کمی گیج کننده است، چرا که یک پارتیشن خاص در نسخه‌های مختلف سیستم‌عامل مک کاربرد متفاوتی دارد و مخصوصا نسخه‌های جدید، کارکرد متفاوتی دارند. نسخه‌های جدید به کاربران امکان می‌دهد که از همان یک پارتیشن خود به نحوی استفاده کنند که کارکرد پارتیشن بندی را برای‌شان داشته باشد. بدین ترتیب هیچ گونه نیاز برای پاک سازی مک و پارتیشن بندی آن از ابتدا نخواهند داشت.

اگر از High Sierra در مک استفاده می‌کنید و در کنار آن یک نسخه از Mojave را توسط فلش به سیستم خود اضافه کرده‌اید، دیگر نیازی به پارتیشن بندی نخواهید داشت و تنها کافی است که یک درایو جدید اضافه کنید. این روند به لطف سیستم فایل جدید اپل (APFS) فراهم شده است که جایگزینی برای HFS+ قدیمی خواهد بود. APFS از چندین مزیت جدید نسبت به HFS+ برخوردار است که یکی از آن‌ها Space Sharing نام دارد. این قابلیت باعث می‌شود که فضای موجود بین درایوهای مختلف دیسک شما به اشتراک گذاشته شود. این فضا را می‌توانید در هر زمان در دسترس همه‌ی درایوهای مختلف قرار دهید. نیازی به تشکیل آن‌ها به‌صورت جداگانه نخواهید داشت و به‌مانند یک پارتیشن می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: راه حل کار نکردن کیبورد مک بوک

نحوه پارتیشن بندی در High Sierra یا Mojave

اضافه کردن یک پارتیشن در مک هنگام استفاده از High Sierra (همراه با فلش یا SSD) یا Mojave به لطف وجود APFS بسیار ساده است. شما هنوز هم می‌توانید مک خود را پارتیشن بندی کنید، اما نیازی به به این کار نخواهید داشت. کافی است که از Disk Utility استفاده کرده و درایوهای بیشتری را ایجاد کنید.

در صورتی که بخواهید از Disk Utility در این نسخه از مک آس برای ایجاد پارتیشن استفاده کنید، هشداری را دریافت خواهید کرد. این هشدار به شما خواهد گفت که درایوهای APFS فضای ذخیره سازی را در یک قالب به اشتراک می‌گذارد و یک پارتیشن را اشغال می‌کند. افزودن و حذف درایوهای APFS سریع‌تر و ساده‌تر از کل یک پارتیشن است.

نیازی به گفتن نیست که بهترین و ساده‌ترین گزینه، اضافه کردن درایو است، بنابراین ما این مراحل را دنبال میکنیم:

پارتیشن بندی هارد درایو مک

مراحل پارتیشن بندی هارد مک

  1. برنامه Disk Utility را باز کنید.
  2.  روی منوی کشویی که کنار دکمه‌ی View در نوار ابزار قرار گرفته است، کلیک کنید و Show All Devices را انتخاب کنید. با این کار اطمینان حاصل خواهید کرد که می‌توانید درایوهای موجود روی دیسک خود را ببینید. احتمالا یکی از این درایوها نیز به‌نام Home نام‌گذاری شده است.
  3.  درایو Home را انتخاب کنید و مجددا بررسی کنید که نوع آن APFS باشد. این مدل برای ادامه‌ی مراحل موردنیاز خواهد بود.
  4.  هم‌اکنون تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی آیکون + بالای درایو موردنظر خود کلیک کنید تا بتوانید درایو جدیدی را ایجاد کنید.
  5.  به درایو جدید خود یک نام اختصاص دهید، به‌طور مثال می‌توانید نام سیستم‌عاملی که می‌خواهید روی آن نصب کنید را انتخاب کنید.
  6.  هم‌اکنون می‌توانید محدودیت فضای ذخیره‌سازی را برای این درایو تنظیم کنید، اما نیازی هم نخواهد بود. در صورت تمایل روی Size Option کلیک کرده و گزینه‌های Reserve و Quota را برای برای اختصاص کمترین و بیشتری میزان حجم انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که برای این روش باید فضای کافی در مک خود داشته باشید. به‌همین دلیل توصیه ما به شما این است که برای این منظور، از حذف فایل‌های ناخواسته خود از مک شروع کنید.
  7.  هم‌اکنون می‌توانید روی Add کلیک کرده و درایو جدید خود را به مک اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: تفاوت مک بوک ایر و مک بوک پرو

پارتیشن بندی مک

اگر مک شما از Mojave استفاده نمی‌کند یا از High Sierra در Fusion Drive استفاده می‌کنید و قصد به‌روزرسانی سیستم‌عامل مک خود را دارید، می‌توانید به‌طور عادی اقدام به پارتیشن‌بندی مک کنید. پارتیشن‌بندی یک هارد دیسک یا یک درایو SSD، شامل ایجاد چند درایو در یک محیط ذخیره‌سازی فیزیکی است. درایوها به‌طور جداگانه در Finder نشان داده می‌شوند و به‌طور جداگانه می‌توانید توسط مک آن‌ها را جداسازی کنید. شما حتی می‌توانید آن‌ها را با فرمت‌های مختلف ذخیره کرده و برای اهداف مختلفی از آن‌ها استفاده کنید.

جمع‌بندی

بدین ترتیب دانستیم که شما طبق روالی که برای ویندوز بیاد دارید، می‌توانید مک خود را نیز پارتیشن بندی کنید. پارتیشن بندی به شما کمک می‌کند که از چندین سیستم‌عامل روی کامپیوتر مک خود استفاده کنید. پارتیشن‌بندی راه‌های مختلفی دارد، اما اگر از سیستم‌عامل‌های اخیر مک استفاده می‌کنید، با ایجاد درایو به‌صورت جداگانه، حتی می‌توانید روش‌های طولانی پارتیشن‌بندی را دور بزنید.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *