اپل امکان تعمیر آیفون و مک توسط مشتریان را تا سال ۲۰۲۲ فراهم میکند
اپل تا پیش از این، برخی از سیاستهای مربوط به حق تعمیر را برای خود محفوظ میدانست و در صورتی که گوشی توسط غیر متخصصین و حتی به جز نمایندگیهای رسمی باز میشد، گارانتی آن را لغو میکرد. اما گویا شرایط کمی فرق کرده است و برای اولینبار، قرار است قطعات و ابزار هایی مستقیما به مصرف کنندگان ارسال شده و امکان تعمیر از خانه یا محل کار برای این افراد فراهم شود. این قابلیت توسط سرویس Self Service Repair در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد. چهارشنبه ۲۶ آبان ماه اعلام شد که اپل این برنامه جدید خود را در اوایل سال ۲۰۲۲ همراه با قطعات آیفون ۱۲ و آیفون ۱۳ راهاندازی خواهد کرد.
این شرکت میگوید که قطعات بهزودی به مکهای مجهز به تراشههای M1 نیز ارسال خواهد شد و تحت پشتیبانی این سرویس قرار میگیرد. جف ویلیامز، مدیر عامل اپل، در بیانیه اعلام کرده است که: «ایجاد دسترسی بیشتر به قطعات اصلی اپل به مشتریان ما در صورت نیاز به تعمیر، قدرت انتخاب بیشتری را فراهم خواهد کرد». در سه سال گذشته، اپل تعدادی از لوکشینهای درخواست خدمات تعمیر و دسترسی به قطعات، ابزارها و آموزشهای اصلی را ایجاد کرده و تعداد آنها نیز بیشتر شده است. شما میتوانید اکنون گزینههای بیشتری برای تعمیرات دستگاههای خود با قطعات مختلف داشته باشید و اپل قرار است که این امکان را برای اولینبار فراهم کند.
دوره اولیه راهاندازی این سرویس، روی ماژولهایی خواهد بود که معمولا سرویسدهی روی آنها انجام میشود. از این بین میتوانیم به نمایشگر آیفون، باتری و دوربین اشاره کنیم که اپل تمرکز بیشتری روی آن ها دارد. اپل اذعان دارد که قطعات اضافی هم در اواخر سال ۲۰۲۲ در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد. روش تعمیر هم میتواند نکته مهمی باشد که احتمالا اپل برنامههای زیادی برای آن دارد و با نزدیک شدن به روند اجرایی این سرویس، میتوانیم اطلاعات تکمیلی را در این راستا دریافت کنید. این سرویس برای کاربران خارج از کشور فعال شده و مشخص نیست که شرایط آن برای ایران چطور خواهد بود.
روش تعمیر توسط این سرویس جدید
اپل کتابچه راهنمای تعمیر را نیز در دسترس همگان قرار خواهد داد. پس از تشخیص توسط خود کاربر، مشتری با استفاده از یک فروشگاه اینترنتی ویژه، قطعات و ابزارهای لازم را سفارش میدهد. مصرف کنندگان برای دریافت اعتبار نسبت به قیمت اولیه خرید قطعات، باید قطعات هسته را همانند تعمیرگاهها بازگردانده و بدین ترتیب، هزینههای خودشان را کاهش دهند.
این شرکت همچنین اعلام کرده است که فروشگاه تعمیرات جدید، بیش از ۲۰۰ قطعه و ابزار مجزا را ارائه میدهد و مشتریان قادر خواهند بود تا متداولترین تعمیرات را در آیفون ۱۲ و آیفون ۱۳ خود انجام دهند. اپل همچنین توصیه میکند که بیشتر مصرف کنندگان که به دنبال تعمیرات گوشی خود هستند، به یکی از ۵ هزار سرویس ارائه شده یا ۲۸۰۰ لوکیشن بروند که برنامه تعمیرات اپل بهصورت رسمی در آنها ارائه میشود.
این مراکز تعمیرات مستقل اپل را بهصورت کامل رسمی در اختیار شما میگذارند و اگر تخصصی در این زمینه ندارید و ترس از این دارید که در حین تعمیر، ساختار گوشی را با مشکل روبرو کنید، میتوانید از همان روشهای قبلی استفاده کرده و گوشی خود را به نمایندگیهای مجاز ببرید. این برنامه جدید، با هزینههای پنهان نیز همراه خواهد بود که هنوز همه آنها مشخص نشده است. اما احتمالا به جای افراد، به نفع تعمیرگاههای کوچکی خواهد بود که میتوانند شغل جدیدی را با در دسترس بودن قطعات اپل برای خودشان ایجاد کنند. قبلا، اپل به اصول جنش حق تعمیر اعتراض کرده بود و این شرکت استدلال کرده بود که ایمنی مصرف کننده و امنیت دستگاه، ممکن است که در خطر باشد.
اگرچه، اسناد داخلی اپل نشان میدهد که این شرکت بهصورت خصوصی در این موضوع هم به بحث وارد شده است و با سازمانهای مختلفی جلساتی را برگزار کرده بود. به همین دلیل، این سرویس یقینا از قبل برنامهریزی شده بود و اپل احتمالا اهداف مختلفی میتواند با آن داشته باشد.
سری آیفون ۱۳
اپل طی رویدادی که در سپتامبر سال ۲۰۲۱ برگزار کرد، بالاخره از آیفونهای جدید خود رونمایی کرده و آن را همراه با تغییرات کوچکی نسبت به سال گذشته، معرفی کرد. گوشیهای امسال هم همان ترکیب مینی، پایه، پرو و پرو مکس سال گذشته را دارند و تغییرات جالبی روی آنها صورت گرفته است. تغییرات این گوشیها تقریبا مشابه با سال گذشته است و فناوری ناچ، در حد ۲۰ درصد کوچکتر شده است. این موضوع کمک میکند که اپل در آینده به فکر حذف کامل این فناوری باشد. اپل هنوز هم سنسور دوربین کوچک در کنار فیس آی دی را در این ناچ قرار داده است و کوچک شدن آنها، تزلزلی در عملکرد آنها ایجاد میکند.
گوشیهای پرو از صفحه نمایش پروموشن هم استفاده میکنند که در نسخههای استاندارد وجود دارد. این صفحه نمایش نرخ تازهسازی متغیر ۱۰ الی ۱۲۰ هرتزی را برای اولین بار به گوشیهای آیفون آورده است و این شرکت بالاخره میتواند رقابت خوبی را با سامسونگ بهعنوان ارائه کننده بهترین صفحه نمایش گوشیهای هوشمند برقرار کند. در کنار آن میتوانیم به تراشه A15 هم اشاره کنیم که با همان فناوری ۵ نانومتری، اما با تعداد ترانزیستورهای بیشتر در بدنه گوشی قرار میگیرد.
این تراشه میتواند عملکرد بسیار بهتری نسبت به گوشیهای اندرویدی داشته باشد و حتی نسبت به تراشه سال گذشته A14 هم بهبود در عملکرد را شاهد بوده است. گوشیهای پرو میتوانند از یک هسته بیشتر در پردازنده گرافیکی این تراشه برخوردار شوند که برای انجام کارهای ادیت فیلم و تجربه بازی میتواند شرایط بهینهتری را در اختیار شما گذارد. پردازنده مرکزی نیز بهبود در عملکرد را مخصوصا نسبت به تراشه اسنپ دراگون گوشیهای اندرویدی داشته است.
سخن آخر
اپل بدین ترتیب تا سال آینده فروشگاه مخصوصی را برای خرید قطعات و ابزارهای مخصوص آیفون ۱۲ و آیفون ۱۳ راهاندازی خواهد کرد و احتمالا تعمیرکاران کوچک و بزرگ هم دست بازتری برای ارائه خدمات خواهند داشت. همین روند سبب میشود که تعمیر گوشیهای آیفون دیگر با چالش روبرو نبوده و بدون نیاز به نمایندگیهای اپل، بتوانید این کار را در فروشگاههای کوچک اما معتبر نیز انجام دهید.
شما نیز میتوانید نظرات خود را در این رابطه با ما درمیان گذارید. فکر میکنید این سرویس تا چه حد میتواند برای اپل سودآور بوده و به نفع مصرف کننده نیز باشد؟ در بخش کامنتها با ما همراه شوید و نظرات خود را مطرح کنید.
منبع: بازرگانی سیب