آموزش ساخت و محافظت از اپل آیدی
اگر شما هم جزو آن دسته کسانی هستید که از اپلآیدیهای کارتی و پولی که داخل مغازههای موبایلفروشی به فروش میرسند، خسته شده و دوست دارید خودتان اپل آیدی را بسازید و یکبار برای همیشه از شر دردسرهای ساخت آن خلاص شوید، حتما این مطلب را با دقت مطالعه کنید.
حساب کاربری اپل چیست؟
اپل آیدی یا Apple ID را میتوان شناسنامه کاربرانی دانست که از محصولات شرکت اپل نظیر آیفون و آیپد استفاده میکنند. زمانی که شما یک آیفون یا آیپد میخرید، حتما باید یک اپل آیدی اختصاصی را در آن راهاندازی کنید تا بتوانید از تمام ویژگیهای دستگاه نظیر دانلود اپلیکیشن از آیتیونز (iTunes) و غیره استفاده کنید. برخلاف تصور عموم مردم، ساخت اپل آیدی انقدر که فکر میکنید سخت نیست و احتیاجی به پرداخت پول و این چیزها هم نیست.
محدودیت برای ساخت اپل آیدی
تمامی کاربران در سراسر دنیا اپل ايدي را به صورت رایگان تهیه میکنند. در ایران نیز روند ساخت اپل آیدی رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارد. البته باید ذکر کرد که روند ساخت اپل ایدی در کشور ایران به دلیل محدودیتها و تحریمها تا حدودی دشوار است؛ به همین دلیل کاربران ایرانی با دردسرهای بسیار زیادی برای ساخت اپل آیدی مواجه میشوند. به همین دلیل، بسیاری از مراکز ارائه خدمات پس از فروش محصولات اپل، اقدام به ارائه خدمات ساخت اپل آیدی میکنند. در حقیقت هزینهای که کاربران برای ساخت اپل ايدي به مراکز خدماتی پرداخت میکنند، شامل اجرت ساخت اپل آیدی میشود.
نیازی به کارت اعتباری نیست
بسیاری از افراد سودجو از عدم اطلاع کاربران سوء استفاده کرده و معمولا با ترفندهایی خاص هزینههای گزافی را برای ساخت اپل آیدی دریافت میکنند. این افراد با شیوههایی نه چندان منصفانه اقدام به متقاعد کردن کاربران برای پرداخت هزینه بیشتر میکنند. در اغلب اوقات، افراد سودجو اعلام میکنند که ساخت اپل آیدی نیاز به خرید گیفت کارت آیتونز و یا کارتهای اعتباری نظیر مستر کارت یا ویزا دارد که این مسئله به هیچ وجه صحیح نیست. کاربران میتوانند بدون نیاز به ارائه هر نوع هزینهای اپل آیدی خود را بسازند.
چرا نباید اپل آیدی کارتی بخریم؟
بسیاری از شرکتهای خدماتی نامعتبر اقدام به ساخت انبوه اپل آیدی و عرضه آنها روی کارتهای چاپ شده میکنند. این اپل آیدی ها به هیچ وجه معتبر نیستند. مکانیزم ساخت اپل آیدی کارتی به این صورت است که فروشنده آنها ابتدا یک سرور اختصاصی ایمیل را برای مدتی مشخص خریداری میکند و به صورت انبوه اقدام به ساخت اپل آیدی میکنند. فروشنده این حسابهای کاربری غیر معتبر، در نهایت اطلاعات آن را در کارتهایی مخصوص چاپ میکنند و پس از فروش آنها دیگر اقدام به تمدید سرویس ایمیل نمیکنند. کما اینکه اطلاعات درج شده در کارت اپل آیدی شامل اطلاعات مربوط به ورود به ایمیل نمیشود.
شرکت اپل به صورت دورهای سرور ایمیلهای مربوط به اپل آیدیهای ساخته شده را چک میکند و در صورت عدم فعالیت سرورها، اپل آیدی ها را مسدود میکند. این مسئله در نهایت باعث میشود تا کاربران با دردسرهای بسیاری مواجه شوند. علاوه بر این، برخی دیگر از افراد سودجو به تازگی در بازار اعلام کردهاند که به سرورهای ایمیل اپل آیدی کارتی دسترسی دارند و میتوانند مشکل دستگاهها را برطرف کنند که در مورد صحت ادعای آنها جای شک بسیاری وجود دارد.
به طور کل، باید آگاه باشید که اپل آیدی حتماً باید روی ایمیل شخصی شما تنظیم شده باشد و باید اطلاعات این حساب کاربری و ایمیل آن همواره در اختیار خود شما باشد.
طریقه ساخت اپل آیدی
مراحل ابتدایی ساخت اپل آیدی (Apple ID) توسط سایت اپل طی میشود. برای استفاده از این روش لازم است که از یک ابزار تغییر IP استفاده کنید و IP جعلی را وارد نمایید تا اپل متوجه نشود که شما از کشور ایران اقدام به ساخت اپل آیدی میکنید. توصیه میکنیم که از ابزار تغییر IP استفاده کنید که IP شما را به یک شهروند آمریکایی نسبت دهد.
بعد از اینکه IP خود را با استفاده از ابزارهای تغییر IP جعل کردید، بر روی این قسمت کلیک کنید تا به صفحه ورود به اکانت سایت اپل هدایت شوید. سپس مثل عکس بالا بر روی گزینه Create your Apple ID کلیک کنید تا دستور ساخت اپل آیدی رایگان صادر شود.
مشاهده خواهید کرد که صفحهای شبیه به عکس فوق پیش رویتان قرار میگیرد. گزینه هایی که در این بخش ارائه شدهاند شامل موارد زیر میشوند:
بخش 1: در این بخش باید آدرس ایمیل خود برای ساخت اپل آیدی را وارد کنید. دقت داشته باشید که این ایمیل باید حتما در دسترستان باشد.
بخش 2: در این بخش باید رمز عبور مورد نظرتان را برای اپل آیدی (Apple ID) وارد کنید.
بخش 3: در این قسمت باید رمز عبور مورد نظرتان را بار دیگر تکرار کنید.
بخش 4: در این قسمت نام خود را وارد میکنید.
بخش 5: در این قسمت نام خانوادگی خود را وارد کنید.
بخش 6: در این قسمت باید تاریخ تولد میلادی خودتان را وارد کنید.
بخش 7، 8، 9، 10، 11، 12: در این شش بخش شما باید سه سوال امنیتی را از منوی کشویی ارائه شده انتخاب و پاسخ هر یک را ثبت کنید. لازم به اشاره است که انتخاب های شما در این قسمت از اهمیت بالایی برخوردار هستند، چرا که در آینده اگر رمز عبور اپل آیدی (Apple ID) خود را فراموش کنید، با استفاده از همین سوال های امنیتی قادر به بازیابی رمز عبور آن خواهید بود. پس در انتخاب سوال های این بخش و پاسخ آن ها دقت کافی را به خرج دهید.
بخش 13: در این بخش باید کشور محل سکونت خود را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که کشور محل سکونت خود را مطابق با IP جعلی خود انتخاب کنید. برای مثال اگر ابزار تغییر IP که از آن استفاده کردهاید، IP آمریکا را جعل کرده است، در بخش 13 هم گزینه United States را انتخاب نمایید.
بخش 14: تیک هیچ یک از گزینه های ارائه شده در این بخش را نزنید. این گزینه ها مربوط به ارسال ایمیل های مختلف از سوی اپل برای شماست.
بخش 15: در بخش 15 باید کد امنیتی که ارائه شده است را وارد کنید.
بعد از پر کردن صحیح و با دقت فیلدهای فوق باید بر روی گزینه Continue کلیک کنید و وارد مرحله بعدی پروسه ساخت اپل آیدی رایگان (Apple ID) شوید.
حالا به صفحهای هدایت میشوید که حاوی 6 جای خالی است. اپل از شما میخواهد تا صحت ایمیلی که در مرحله قبل ثبت کردید را تایید نمایید. بدین منظور ابتدا وارد ایمیلی شوید که در مرحله قبل برای اپل آیدی (Apple ID) خود ثبت کرده بودید. وارد اینباکس آن شوید و ایمیل دریافتی از سوی اپل را باز کنید. در این ایمیل یک کد شش رقمی ارائه شده است. این کد را در صفحه وبی که در آن هستید و مربوط به ساخت اپل آیدی میشود (عکس بالا) وارد کنید و سپس بر روی گزینه Verify کلیک نمایید.
بعد از انجام مراحل فوق به صفحهای مشابه با عکس فوق هدایت میشود. تقریبا نصب راه را تاکنون طی کردهاید، اما هنوز پروسه ساخت اپل آیدی (Apple ID) شما به پایان نرسیده است. حالا باید برنامه آیتیونز (iTunes) را در کامپیوترتان اجرا کنید و مراحلی را طی کنید که در ابتدای روش دوم به آنها اشاره کردیم. این مراحل شامل موارد زیر میشود:
با کلیک بر روی آیکون سه نقطه مجود در گوشه سمت چپ و بالای صفحه برنامه آیتیونز (iTunes) و سپس انتخاب گزینه Apps به اپ استور مراجعه کنید.
یک برنامه رایگان را انتخاب کنید.
بر روی گزینه Get کلیک کنید تا پنجرهای شبیه به عکس زیر نمایان شود.
مشخصات اپل آیدی که ساختهایم را وارد میکنیم. در فیلد 1 باید آدرس ایمیل اکانت اپل (Apple ID) که با طی کردن مراحل پیشین ساختهاید را وارد کنید و در فیلد 2 هم رمز عبور آن را وارد میکنید. سپس بر روی گزینه Get کلیک نمایید.
مشاهده خواهید کرد که پنجره پاپ آپ دیگری نمایان میشود. در این پنجره بر روی گزینه Preview کلیک کنید.
حال به صفحه خوشامدگویی اپ استور هدایت میشوید. بر روی گزینه Continue کلیک نمایید.
حالا باید با زدن تیک گزینه ارائه شده با قوانین و ضوابط اپل موافقت کنید و سپس بر روی گزینه Agree کلیک نمایید.
حالا صفحه مربوط به وارد کردن اطلاعات حساب بانکی و همچنین آدرس و سایر مشخصات دقیق شما به عنوان یک شهروند خارجی (در این مثال آمریکایی) نمایان میشود. ابتدا گزینه None را برای بخش حساب بانکی انتخاب کنید. حالا نوبت به وارد کردن مشخصات میرسد. از آنجایی که وارد کردن اطلاعات یک شهروند خارجی در این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و موفق یا ناموفق بودن پروسه ساخت اپل آیدی (Apple ID) به آن بستگی دارد، توصیه میکنیم که تماس کوتاهی با کارشناسان واحد پشتیبانی موبایل کمک برقرار کنید و از آنها بخواهید تا مشخصات دقیق یک شهروند خارجی را در اختیارتان قرار دهند. در نهایت و بعد از وارد کردن مشخصات مورد نیاز بر روی گزینه Create Apple ID کلیک کنید. تبریک میگوییم! پروسه ساخت اکانت اپل (Apple ID) شما به پایان رسیده است.
راههایی برای محافظت از اپل آیدی
اپل آیدی شما یک اکانت شخصی برای دسترسی به سرویس های اپل است. در صورتی که اپل ایدی را در قسمت آیکلود وارد کرده باشید و شخص دیگری از اطلاعات اپل ایدی شما یعنی رمز عبور یا اطلاعات امنیتی آگاه شود آن شخص می توانید دستگاه شما را قفل یا به اطلاعاتی که در آیکلود بک آپ گرفته شده دسترسی داشته باشد و حتی تمامی اطلاعات گوشی شما را پاک کند.
بنابراین امنیت اپل ایدی بسیار حائز اهمیت است و شما می بایست آن را جدی بگیرید و از دادن اطلاعات اپل ایدی خود به دیگران خودداری نمایید. به منظور افزایش امنیت اکانت اپل ایدی خود به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره شده، دقت نمایید.
– رمز عبور اپل ایدی شما باید ۸ کاراکتر یا بیشتر و حداقل شامل یک حرف کوچک یک حرف بزرگ و یک عدد باشد.
– شما میتوانید در رمز خود از علائم @ ! . و … استفاده کنید و رمز عبور خود را قویتر کنید.
– از به کاربردن عدد …۱۲۳۴۵ (اعداد پشت سرهم) و رمزهایی که حدس آن آسان است، خودداری کنید.
– اگر رمز عبور اپل ایدیتان به اندازه کافی قوی نیست، همین الان آن را تغییر دهید.