تهران – خیابان جمهوری تقاطع حافظ، مجتمع چارسو طبقه اول واحد C10 ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938
تراشه A14

معرفی تراشه A14 Bionic اپل

اپل سرانجام از جدیدترین آیفون ۱۲ خود رونمایی کرد که همراه با برخی از اولین کارهایی بود که این شرکت در خط تولید گوشی‌های همراه خود ایجاد می‌کرد. یکی از بزرگ‌ترین تغییرات مربوط به گنجاندن تراشه جدید A14 Bionic بود که طبق گفته‌ی اپل، عملکرد اساسی و بزرگی را ایجاد می‌کند. در این مطلب قصد داریم که کمی بیشتر در مورد این تراشه که در آیفون ۱۲ به‌کار رفته است، صحبت کنیم.

اپل A14 چیست؟

A14 Bionic آخرین پردازنده‌ی پرچم‌دار اپل است. این تراشه قرار است که روی آیفون ۱۲ اپل به‌نمایش درآید، البته چند هفته پیش از رونمایی مدل‌های جدید آیفون، در آیپد ایر ۴ نیز معرفی شده بود. این تراشه روی کاغذ، یک سطح بالاتر از A13 Bionic قدیمی قرار می‌گیرد. این تراشه براساس یک فرایند جدید ۵ نانومتری ساخته شده‌ است. گفتنی است که تراشه‌های A12 و A13 با فرایند ساخت ۷ نانومتری همراه شده بودند. این تراشه در مجموعه ۱۶ هسته دارد. طبق گفته‌ی اپل، چنین امری سبب می‌شود که A14 Bionic از نظر انرژی بسیار کارآمدتر و یک قدم کلی از A13 بالاتر قرار بگیرد.

A14 Bionic تا چه اندازه قدرتمند است؟

در کنار بهبودهای عمومی که از نظر سرعت کلاک این تراشه مشاهده می‌کنیم، اپل ادعا می‌کند که A14 Bionic شامل یک پردازنده‌ی شش هسته‌ای جدید است که ۴۰ درصد در سرعت این تراشه نقش خواهد داشت. این در حالی است که پردازنده گرافیکی محصول نیز چهار هسته‌ای است و قادر به ارائه عملکرد بازی‌ها در حد کنسول خواهد بود. A14 Bionic به‌دلیل عملکرد کاملا بهتر هوش مصنوعی، می‌تواند در آینده خبرهای خوبی برای علاقه‌مندان تکنولوژی داشته باشد. اپل عملکرد موتور عصبی ۱۶ هسته‌ای این تراشه را لیست کرده است که قادر به انجام ۱۱ تریلیون عملیات در ثانیه هستند. گزارش‌ها هم نشان می‌دهد که این موضوع ۸۰ درصد در یادگیری ماشین سریع‌تر عمل خواهد کرد. اگر بخواهیم مقایسه‌ای در این باب داشته باشیم، گفتنی است که A12 Bionic دارای ۶.۹ میلیارد ترانزیستور و A13 Bionic هم دارای ۸.۳ میلیارد ترانزیستور است.

A14 Bionic چه معنا و مفهومی برای Apple Silicon دارد؟

تراشه A14

اپل تائید کرده است که در آینده‌ای نزدیک از تراشه‌های سری A خود در خط تولید لپ‌تاپ مک بوک خود استفاده خواهد کرد. هیچ صحبتی درباره اینکه A14 Bionic تا چه حدی در این محصول جدید به‌کار گرفته خواهد شد یا خیر، وجود ندارد، اما اپل ادعاهای بسیار جسورانه‌ای درمورد عملکرد دسکتاپ خود ارائه داده است و چنین امری می‌تواند معادلات را برهم زند.

به‌طور کلی، اپل امیدوار است که سرعت A14 Bionic دوبرابر محبوب‌ترین لپ‌تاپ ویندوز باشد و سه برابر هم سریع‌تر تبلت‌ها عمل کند. این میزان پیشرفت در حدود شش برابر سریع‌تر از کروم‌بوک‌های پیشرو در بازار خواهد بود. این ادعای جسورانه‌ای است که باید با تست‌ها ثابت شوند. البته وقتی که آیفون ۱۲ و آیپد ایر ۴ روانه بازار شوند، می‌توانیم بررسی دقیق‌تری روی این موضوع داشته باشیم. تست‌های استانداری برای این منظور وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای ارزیابی محصول استفاده کرد.

جمع‌بندی

می‌توان گفت که اپل با عرضه‌ی A14 Bionic سعی کرده است که تمرکز خود را روی بهبود مصرف انرژی تراشه گذارد تا از این راه، کمک زیادی به ماندگاری باتری نیز داشته باشد. البته که فناوری ۵ نانومتری هم نکته بسیار مهمی است که تعداد ترانزیستورهای به‌کار رفته در تراشه را بیشتر کرده و سبب سرعت‌دهی انجام فعالیت‌ها در تراشه می‌شود. بسیاری از کارشناسان تصور می‌کنند که تاثیر چندانی روی عملکرد کلی تراشه نخواهیم داشت و صرفا مصرف انرژی تراشه به‌حد زیادی نسبت به تراشه‌ی سال گذشته بهبود پیدا خواهد کرد. این حقایق می‌توانند برای گیمرها نیز مهم باشند و کیفیت انجام بازی در حد کنسولی، ادعایی است که در صورتت محقق شدن، می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های منتخب
پیش بینی درد بیماران
آیفون اورجینال