پردازنده هدست AR اپل هم سطح با تراشه M1 مک خواهد بود
مینگ چی کو، تحلیلگر مشهور محصولات اپل، پیش بینیهایی مبنی بر اینکه اولین هدست AR اپل در پایان سال ۲۰۲۲ عرضه میشود، ارائه کرده بود. حال مجددا به این موضوع اشاره کرد و بیان میکند که این دستگاه بسیار قدرتمندتر از آنچه که انتظار میرود، خواهد بود. مینگ چی کو با حمایت دوباره از ادعای قبلی خود مبنی بر اینکه اپل اولین هدست واقعیت افزوده خود را در پایان سال ۲۰۲۲ ارائه میکند، اینبار هم مطرح کرده که این دستگاه کاملا مستقل بوده و از قطعات مخصوص اکونومی اپل استفاده خواهد کرد. شایعات اخیر هم حاکی از آن بوده است که اولین هدست AR اپل، مانند اپل واچ، همراه با آیفون قابل استفاده خواهد بود.
پردازنده بسیار قدرتمندتر
بهطور خاص، اعتقاد بر این بوده است که این هدست بیشتر پردازشهای خود را به آیفون ارائه خواهد داد. اما اکنون، مینگ چی کو در یادداشت جدیدی عنوان کرده است که این هدست از پردازنده اصلی اپل که بسیار مشابه M1 است، استفاده خواهد کرد. علاوه بر این، یک پردازنده دوم هم در کار خواهد بود که تمام محاسبات مربوط به حسگر را انجام میدهد. بهعنوان مثال، این تراشه برای ردیابی چشم و تشخیص نگاه نیز کاربرد داشته و بسیار پیشرفتهتر از گزینههای فعلی کار میکند. مینگ چی کو عنوان کرده است که قدرت محاسباتی حسگر بهطور قابل توجهی بالاتر از آیفون در نظر گرفته شده است.
پردازنده اصلی، قدرت محاسباتی یکسانی یا مکها خواهد داشت. طراحی واحد مدیریت انرژی یا همان PMU این پردازنده پیشرفته، کاملا مشابه M1 است، چرا که همان سطح قدرت محاسباتی را به همراه دارد. اظهار نظر دیگری از مینگ چی کو هم منتشر شده است که نشان میدهد، گویا این هدست دارای دو نمایشگر میکرو OLED با کیفیت 4K خواهد بود و سونی آن را طراحی کرده است. این نمایشگرها به قدرت محاسباتی بیشتری نسبت به آیفون نیاز دارند. بنابراین، یقینا باید یک پردازنده در سطح مک برای آنها به کار رود. مینگ چی کو همچنین ادعا کرده است که این دستگاه بهجای برنامههای خاص، از طیف گستردهای از برنامهها نیز پشتیبانی خواهد کرد.
بنابراین، به جای اینکه بهطور موثر برای اهداف AR خاص سفارشی سازی شده باشد، شاید شما بتوانید از آن همراه با یک اپ استور هدست هم استفاده کنید. این اپ استور فعالیت ویژهای خواهد داشت و میتواند اپهای مورد نیاز این هدست را فراهم کند. مینگ چی کو در ادامه افزوده است که هدف اپل این است که در ده سال آینده، آیفون را با واقعیت افزوده جایگزین کند. این حرف بسیار بزرگی است و باید دید که در آینده چه اتفاقی برای این فناوری خواهد افتاد و آیا واقعا میتواند جایگزینی برای گوشیهای هوشمند امروزی شود یا خیر. نتیجه گیری خاصی که مینگ چی کو انجام داده است، ممکن است که چندان بر اساس تحلیل بازار نباشد و گویا براساس اطلاعات داخلی شرکت اپل به بیرون درز کرده است.
او اینطور گفته است که اگر هدست AR فقط بهعنوان یک وسیله جانبی برای مک یا آیفون استفاده شود، برای رشد محصول چندان مفید نخواهد بود و شرکت نمیتواند چنین نگاهی به آن داشته باشد. یک هدست AR که بهطور مستقل کار میکند، به این معنی است که اکوسیستم خاص خود را خواهد داشت و کاملترین و انعطاف پذیرترین تجربه کاربری را برای شما به همراه دارد. بهطور جداگانه، بانک سرمایه گذاری مورگان استنلی هم اخیرا ادعا کرده است که اپل به زودی AR خود را راهاندازی میکند. همچنین به مشتریان هم توصیه شده است که پس از ورود اپل به بازار، حوزه AR را بیشتر مدنظر داشته باشند، چرا که شاهد اوج گیری بی سابقهای خواهد شد.
سبک وزن
شایعات جدید نشان داده است که هدست واقعیت مجازی اپل میتواند تنها ۱۵۰ گرم وزن داشته باشد. این میزان کمتر از وزن ترکیبی ایرپاد مکس و قاب آن یا وزن یک آیفون ۱۲ است. این میزان وزن هدست واقعیت مجازی اپل را کمتر از Oculus Quest 2 میکند. اینکه اپل چگونه امیدوار است تا بتواند این کار را انجام دهد و در عین حال، فناوری و قدرت کافی را برای ارائه یک تجربه کامل ارائه کند، جای سوال دارد. این امکان هم وجود دارد که این طراحی سبک وزن، تمام ویژگیهای ذکر شده مانند صفحه نمایش با کیفیتتر را شامل نشود و در عوض، از فناوری هولوگرام که اخیرا پتنت آن ثبت شده است، استفاده کند.
نرمافزار ردیابی چشم
آن دسته از کاربرانی که ممکن است نگران این موضوع باشند که صفحههای با کیفیت این هدست، عمر باتری را کم میکند و به پردازندههای بزرگی نیز دارند، ظاهرا باید به برنامههای احتمالی اپل امیدوار باشند. نرمافزار ردیابی چشم در هدست طوری طراحی شده است که هدست تنها آن قسمتی از صفحه نمایش را وضوح کامل به نمایش گذارد که کاربر به آن نگاه میکند. این روند برای صرفهجویی در مصرف انرژی عالی بوده و گویا اپل از ترفندی بهنام رندر فووید برای قسمتهای تارتر صفحه استفاده خواهد کرد. تنها باید منتظر ماند و دید که آیا این امکان واقعا وجود خواهد داشت یا اپل هنوز نتوانسته است که به روش خوبی برای این منظور دست پیدا کند.
اسکن لیدار
اسکن LiDAR یک روش جدید و بسیار خوب برای دستگاهها است تا بتوانند دنیای اطرافشان را تشخیص دهند. ما استفاده از این حسگر را در محصولاتی مانند آی پد پرو، آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس دیدهایم. این سیستم که شباهت زیادی به رادار دارد، از لیزر برای تعیین فاصله و عمق اجسام استفاده میکند. این ابزار برای AR هم عالی است و به دستگاهها این امکان را میدهد تا بتوانند ساختارهای مجازی را با دقت بیشتری روی اشیا واقعی ترسیم کنند. این حسگر همراه با AR برای ترسیم نقشه اتاق و تعیین فضای امن اطراف کاربر هم کاملا قابل استفاده خواهد بود. بنابراین، احتمالا نسخه پیشرفتهتری از این حسگر برای این هدست استفاده خواهد شد.
کنترلر هدست
یکی از ویژگیهای جالبی که میتواند به هدست واقعیت مجازی اپل کمک کند، یک کنترلر به سبک فناوری پوشیدنی است که میتواند حرکت انگشتان را دریابی کند. پتنت جدیدی توسط اپل در این راستا ثبت شده است که «Self-Mixing Interferometry-Based Gesture Input System» نام دارد و سیستم ورودی حرکتی مبتنی بر تداخل سنجی خودکار نامیده میشود. این سیستم حرکات دست کاربر را با استفاده از حلقههای متصل به انگشت شست و انگشت اشاره ردیابی میکند. این پتنت اینطور توضیح داده است که ورودی به یک برنامه AR ارائه خواهد شد. بهطور بالقوه، این کنترلر میتواند یک ابزار جانبی اختیاری مانند Apple Pencil باشد که در آینده ارائه خواهد شد و میتواند در هدستهای مختلف اپل استفاده شود.