تهران – خیابان جمهوری نرسیده به حافظ،جنب ساختمان معاونت درمان و بانک پاسارگاد، پاساژ حافظ پلاک ٢٠ فروشگاه بزرگ بازرگانی سیب ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938
محصولات بدون کربن اپل

تا سال 2030 تمامی محصولات اپل بدون کربن و قابل بازیافت خواهند شد

اواخر تیرماه امسال بود که اپل از برنامه‌ی خود برای حذف کربن از کل تجارت تولیدی خود رونمایی کرد. با این برنامه، زنجیره تامین تولید و چرخه عمر محصولات این کمپانی بدون کربن ادامه پیدا خواهد کرد و در نظر دارد که تا سال ۲۰۳۰، فعالیت‌های شرکت‌های خود در سرتاسر جهان را به‌طور کامل از کربن خنثی کند. این تعهد و برنامه‌ی جدید به این معنی است که تا سال ۲۰۳۰، هر کدام از دستگاه‌های اپلی که فروخته می‌شود، هیچ تاثیری روی خلوص آب و هوا نخواهد داشت.

تیم کوک، مدیرعامل شرکت اپل در این باره می‌گوید: «مشاغل که در سرتاسر جهان فعالیت می‌کنند، فرصت این را دارند که به ساخت آینده‌ای پایدارتر کمک کنند. یکی از نگرانی‌های مشترک ما در مورد کره خاکی که به‌صورت مشترک در آن زندگی می‌‌کنیم، این است که نوآوری‌هایی که در دنیا صورت می‌گیرد، به زیست محیط آسیب زده و نه‌تنها برای کره زمین مفید نیستند، بلکه تاثیرات مخربی روی آن می‌گذارند. حال انسان وظیفه دارد که محصولات خود را از نظر انرژی کارآمدتر کرده و منابع جدیدی از انرژی پاک را به‌صورت آنلاین در سرتاسر جهان ارائه دهد. اقدامات اقلیمی می‌تواند پایه و اساس و ایجاد کننده‌ی دوره جدیدی از پتانسیل نوآورانه، ایجاد شغل و رشد اقتصادی بهتر باشد. با تعهدی که ما در زمینه حذف کربن از محصولات خود داریم، امیدواریم که موج جدیدی برای تغییرات بسیار بزرگ‌تر ایجاد کنیم».

اپل جزئیاتی در رابطه با روشی که برای حذف کربن از محصولات خود دارد، همراه با نقشه راه مدنظرش برای سایر شرکت‌ها ارائه کرد، چرا که صنایع زیادی به‌دنبال کاهش تاثیر خود روی تغییرات آب و هوایی هستند. اپل در گزارش پیشرفت زیست محیطی ۲۰۲۰ خود، که اواخر تیرماه منتشر شد، جزئیاتی از برنامه خود برای انتشار ۷۵ درصدی محصولات خود تا سال ۲۰۳۰ بدون استفاده کربن ارائه داد. این در حالی است که راه‌حل‌های نوآورانه حذف کربن برای ۲۵ درصد باقی‌مانده نیز نیازمند برنامه‌های جامع‌تری است.

محصولات بدون کربن اپل

برای حمایت از این تلاش‌ها و فراتر از آن، اپل قصد تاسیس شتاب دهنده‌هایی را دارد که روی مشاغل متعلق به اقلیت‌ها تمرکز خواهد کرد و امیدوار است که نتایج مثبتی را در زنجیره تامین و جوامعی که به‌طور نامتناسبی تحت تاثیر خطرات زیست محیطی قرار دارند، ایجاد کند. این شتاب دهنده بخش از ۱۰۰ میلیون دلار ابتکار عمل و عدالت نژادی اپل است که اخیرا اعلام شده بود و روی تلاش‌هایی برای آموزش، برابری لقتصادی و اصلاح عدالت کیفری تمرکز خواهد داشت.

لیزا جکسون معاون رئیس محیط زیست، سیاست‌ها و ابتکارات اجتماعی اپل در این‌باره می‌گوید: «ما نقشه راه جاه‌طلبانه و مبتکرانه‌ای را برای آینده در نظر گرفته‌ایم و به آن افتخار می‌کنیم». «نژاد پرستی سیستمی و تغییر اقلیم موضوعات جداگانه‌ای نیستند و راه‌ حل‌های جداگانه‌ای ندارد. ما فرصت نسلی برای کمک به ساخت اقتصاد سبزتر و عادلانه‌تر را داریم؛ اقتصادی که در آن، صنعت‌های کاملا جدیدی توسعه داده می‌شوند تا نسل بعدی سازنده‌ی سیاره‌ای باشند که ارزش زیستن در آن بیشتر باشد».

نقشه راه اپل برای تغییرات زیست محیطی

اپل نقشه راه ده ساله‌ای را برای انجام یک‌سری اقدامات مبتکرانه در نظر گرفته است. یکی از آن‌ها طراحی کالاهایی است که کربن کمی در آن‌ها استفاده می‌شود. اپل همچنان به افزایش استفاده از مواد کم کربن و بازیافت‌پذیر در محصولات خود، نوآوری در بازیافت محصول و طراحی محصولات به‌منظور مصرف هرچه بیشتر انرژی ادامه خواهد داد. آخرین نوآوری در زمینه بازیافت که توسط اپل صورت گرفته است، روباتی است که Dave نامیده می‌شود. این ربات موتور Taptic را از آیفون جدا کرده و مواد اصلی مانند آهن‌ربای کمیاب خاکی و تنگستن را بازیافت می‌کند و در عین حال، امکان بازیافت فولاد را نیز فراهم می‌کند. مرحله بعدی هم خط تولید رباتی به‌نام Daisy خواهد بود که همه‌ی قطعات آیفون را بتواند جداسازی کند.

آزمایشگاه بازیابی مواد این شرکت در آستین تگزاس قرار دارد که متمرکز بر فناوری نوآورانه بازیافت قطعات الکترونیکی است. این آزمایشگاه هم‌اکنون برای توسعه بیشتر روش‌های مهندسی، با دانشگاه کارنگی ملون همکاری می‌کند. همه‌ی دستگاه‌های آیفون، آی‌پد، مک و اپل واچ که در سال گذشته منتشر شده‌اند، با محتوی بازیافتی تولید می‌شوند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم به عناصر کمیاب خاکی با قابلیت ۱۰۰ درصد بازیافت در موتور آیفون تاپتیک اشاره کرد که برای اولین‌بار برای یک گوشی هوشمند رخ می‌دهد.

اپل با استفاده از نوآوری در زمینه طراحی و بازیافت در محصولات خود، رد پای کاربن را در سال ۲۰۱۹ به میزان ۴.۳ میلیون تن کاهش داده است. طی ۱۱ سال گذشته، اپل متوسط انرژی موردنیاز برای استفاده از محصول را نیز تا ۷۳ درصد کاهش داده است.

گسترش بهره‌وری انرژی

محصولات بدون کربن اپل

اپل‌ روش‌های جدیدی را برای کاهش مصرف انرژی در تاسیسات شرکتی خود شناسایی کرده و به زنجیره تامین خود کمک می‌کند تا همین انتقال را نیز داشته باشد. اپل مشارکت جدیدی با صندوق سبز ایالات متحده و چین داشته است و طی آن ۱۰۰ میلیون دلار در پروژه‌های سریع بهره‌وری انرژی برای تامین کنندگان اپل سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

تعداد تسهیلات شرکت کننده در برنامه بهره‌وری انرژی تامین کننده اپل در سال ۲۰۱۹ نیز به عدد ۹۲ رسیده است. این امکانات تامین کننده بیش از ۷۷۹ هزار تن انتشار کاربن است از ورود آن‌ها به رنجیره‌ی تامین جلوگیری می‌شود. سال گذشته، اپل بهره‌وری انرژی را به بیش از ۶.۴ میلیون فوت مربع رسانده مصرف برق نیز تقریبا به میزان یک پنجم رساند. همه‌ی این موارد ۲۷ میلیون‌دلار صرفه جویی در شرکت را در پی داشته است.

جمع‌بندی

بدین ترتیب اپل می‌تواند این روند خوب خود را تا سال ۲۰۳۰ ادامه داده و نقشه راه ارزشمندی که تعیین کرده است را با موفقیت طی کند. تا همین امروزی هم پیشرفت نسبت به سال‌های گذشته عالی بوده است و محصولات اپل، در راستای حفاظت بیشتر از محیط زیست و تاثیرگذاری کم روی آب و هوا روانه بازار شده‌اند. این شرکت توجه زیادی نیز به هم‌راستا کردن شرکت‌های دیگر با خود در زمین حفاظت از محیط زیست داشته است و تا حدودی نیز می‌تواند اپل را موفق دانست. صنایع زیادی را می‌شناسیم که به‌دنبال تاثیرگذاری کم‌تر روی محیط زیست و آب و هوا هستند و این روند را می‌توان یکی از ثمرات تلاش‌های اپل دانست. اپل برای سال ۲۰۳۰ برنامه‌های بزرگی دارد و می‌تواند کربن را برای همیشه از محصولات خود کنار گذاشته و بازیافتی با فناوری مدرن‌تر را برای محصولات خود ایجاد کند.

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *