تراشته U1 اپل
اپل همزمان ما معرفی سری آیفون ۱۱، از تراشه جدید خود به نام U1 نیز پرده برداری کرد. اگرچه نمایش چندان به این تراشه جدید نپرداخته اپل صرفه به این نکته اشاره کرد که قابلیتهای جدید و شگفت انگیزی همراه با این تراشه ارائه خواهد شد که برای مدلهای جدید آیفون در دسترس خواهند بود. از جمله این ویژگیها، ارائه نسخه دقیقتری از AirDrop بود که همراه با iOS 13 در اختیار کاربران قرار میگرفت. از آن زمان تاکنون تراشه U1 جدید، توسعه پیدا کرده و شاهد قابلیتهای بیشتری از آن هستیم. در ادامه قصد داریم که اطلاعاتمان را از این تراشه مرور کنیم.
تراشه U1 اپل چه قابلیتهایی دارد؟
U1 عنوان تراشهای از کمپانی اپل است که به مدلهای جدیدتر آیفون این امکان را میدهد که بهطور دقیق، دستگاههای مجهز به این تراشه یا سایر دستگاههایی که از پهنای باند فوق العادهای برخوردار هستند را پشتیبانی کند. این پشتیبانی در واقع شامل برقرار ارتباط با این دستگاهها بوده و یک نوع آگاهی فضایی به آنها اعطا میکند.
پهنای باند کامل با استفاده از سیگنالهای رادیویی با فرکانس بالا صورت گرفته و در دامنه کم نیز با استفاده از یک سیستم، زمان پرواز برای تعیین مکان سایر دستگاهها را تعیین میکند. همه این امکان با استفاده از تراشه U1 انجام خواهد شد. این امکان نیز برای کاربران فراهم خواهد شد که ارتباط دقیقتری با مکان دستگاه موردنظر داشته و اطلاعات دقیقتری از GPS یا بلوتوث دریافت کنند.
U1 را میتوانیم عضو جدیدی از خانواده تراشههای اختصاصی توسعه یافته توسط اپل مانند W1 و H1 در ایرپادها اضافه کنیم. هر تراشه دارای وظایف ویژهای است که باید از پس آنها بربیاید و در نتیجه به دستگاههای اپل کمک میکند که کارآمدتر عمل کرده و عملیات ادغام بهتری نیز داشته باشند.
U1 به چه معنا است؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، U در عبارت U1 به معنای Ultra-Broadband است که اغلب UWB نامیده میشود و البته اپل تنها شرکتی نیست که از آن استفاده میکند. بسیاری از شرکتها فناوری UWB را مورد بررسی قرار دادهاند، اما اپل با تراشه U1، از اولین شرکتهایی است که از آن در دستگاههای اصلی خود مانند آیفون ۱۱ بهره میبرد.
تراشه U1 اپل چه کاری انجام میدهد؟
این تراشه در دستگاههای مختلف اپل مورد استفاده قرار خواهد گرفت که در ادامه بهصورت کامل به آنها اشاره کرده و توضیحاتی نیز مرور خواهیم کرد.
AirDrop
اپل تراشه U1 را به عنوان نسخه به روز شده AirDrop خود توصیف کرده است که میتواند جهت قرار گیری گوشی آیفون هنگام به اشتراک گذاری اطلاعات را تعیین کند. اپل در این رابطه این طور توضیح داده است که: «میتوانید به این تراشه به چشم یک GPS در مقیاس اتاق فکر کنید. بنابراین هنگام ارسال فایل در چنین مقیاسی با استفاده از AirDrop، تنها کافی است که آیفون خود را به سمت گوشی مقصد چرخانده و اولین دستگاهی باشید که در لیست ارسال آن مشاهده میشود.»
ردیابی لوکیشن
تراشه U1 از فناوری Ultra-wideband برای دستیابی به آگاهی فضایی استفاده میکند. بنابراین، دستگاههایی مانند آیفون ۱۱ یا ۱۲ میتوانند سایر دستگاههای اپل که مجهز به تراشه U1 هستند را پیدا کنند. اپل در مراسم معرفی آیفون ۱۱، در این رابطه توضیح داد که با این فناوری، کاربران حس دیگری به گوشی آیفون خود خواهند داشت.
استفاده در AirTags و مکان یابی دقیق
همانطور که میدانید، اپل تراشه U1 خود را در ایرتگ جدید نیز قرار داده و بهطور رسمی این خبر را در آوریل سال ۲۰۲۱ اعلام کرد. بنابراین شما میتوانید برای یافتن همه ایرتگهای خود، از سیستم ultra-wideband بین آیفون و ایرتگ خود استفاده کنید.
هنگامی که یک آیتم مجهز به ایرتگ مانند کلیدهای خود را گم میکنید، میتوانید از برنامه find My برای تعیین دقیق موقعیت آن استفاده کنید. این قابلیت شما را با دستورالعملهای جهتدار به مکان دقیق آن را راهنمایی خواهد کرد ومیتوانید بهصورت دقیق آن را روی صفحه نمایش گوشی خود دریافت کنید. اپل از طریق این سیستم، جستجوی دقیق موقعیت مکانی آیتم گمشده را انجام میدهد.
کدام دستگاههای اپل به تراشه U1 مجهز هستند؟
گوشیهای آیفون ۱۱، آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس، همگی مجهز به تراشه باند پهن اولترا U1 هستند. در کنار آن، گوشیهای آیفون ۱۲، آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ مکس را نیز داریم که از این تراشه استفاده میکنند. بنابراین اکثر آیفونهایی که در این دو سال عرضه شدهاند، از این تراشه استفاده میکنند. یک تراشه هم در اپل واچ سری ۶ گنجانده شده است که قابلیت خاص خودش را دارد.
تراشه U1 در هوم پاد مینی نیز وجود دارد که امکان خاموش کردن دقیق از طریق گوشی و اسپیکر را فراهم میکند. این بدان دلیل است که دستگاهها عملکردی که انجام میدهید را بهطور دقیق میتوانند متوجه شوند.
همانطور که اشاره کردیم، ایرتگ اپل نیز از تراشه U1 استفاده میکند، بنابراین، اشیای گمشده خود را هم اکنون میتوانید بهصورت دقیق تعیین موقعیت کنید.
سخن آخر
جالب است بدانید که اینها نقطه پایانی برای U1 نیستند و اپل با استفاده از برنامه Find My، پشتیبانی از دستگاههای سوم شخص را جهت ردیابی به این تراشه اضافه کرده است. این موضوع اثبات میکند که شرکتهای دیگر نیز میتوانند از تراشه U1 موجود در آیفون استفاده کرده و خدماتی را در اختیار کاربران خود قرار دهند. بنابراین، گستردگی این کاربرد بیشتر شده و در آینده میتوانیم خبرهای خوبی را از آن دریافت کنیم.
تراشه U1 نیز نقش خود را در Apple Car Key ایفا میکند. بهطور مثال شما میتوانید از این سیستم در ماشینهایی که از آن پشتیبانی میکنند، بهره ببرید. به طور مثال، تاکنون BMW به زمره شرکتهای پشتیبانی کننده از تراشه اضافه شده است و به شما امکان میدهد که از تلفن یا اپل واچ خود برای باز کردن قفل ماشین خود استفاده کنید. شما نیز میتوانید نظرات خود را در رابطه با این تراشه با ما درمیان گذارید. فکر میکنید در آینده چه انتظاراتی میتوانیم از قابلیتهای این تراشه داشته باشیم؟ آیا اپل میتواند کاربرد آن را گسترش داده و فناوریهای جدیدی را برای گوشی یا دیگر دستگاههای خود معرفی کند. در بخش کامنتها با ما همراه بوده و نظرات خود را در مورد تراشه جدید U1 با ما درمیان گذارید.