نصب مک او اس بر روی هاردهای اکسترنال
اگر نگران بهروزرسانی مک خود به macOS Big Sur یا کاتالیا هستید و این موضوع به دلیل ناسازگاری نرمافزاری برای شما رخ میدهد، میتوانید آن را روی یک هارد دیسک اکسترنال نصب کرده و مشکل را برطرف کنید. حتی اگر نسخهی آزمایشی مک او اس بیگ سور را تست کنید و نمیخواهید که سیستم شما به هم بریزد و کلا نمیخواهید بهروزرسانیهای موجود را روی مک خود نصب کنید، این روش بازهم کارساز خواهد بود.
نصب سیستمعامل مک روی هارد اکسترنال میتواند ایمنترین راه برای بررسی دقیق سیستمعامل جدید، بدون هیچ گونه تغییری روی مک باشد. این موضوع تنظیمات فعلی شما را بهصورت دست نخورده نگه خواهد داشت و این امکان را فراهم میکند که بیگ سور خود آزمایشهای مختلف را انجام داده و حتی نسخهی بتای بعدی مک او اس را نیز امتحان کنید.
ما در این آموزش قصد داریم که نحوهی اجرای مک او اس از روی یک هارد اکسترنال را بررسی کرده و آن را در چهار مرحله ساده به شما آموزش دهیم. شما ابتدا باید با استفاده از Disk Utility، درایو اکسترنال را برای نصب آماده کنید. سپس فایلهای نصبی macOS را دریافت کنید. با فشار دادن دکمهی Alt/Option، در ابتدای راهاندازی مکهای مبتنی بر اینتل، آمادهی نصب شوید. روی مکهای مبتنی بر پردازنده M1 اپل هم میتوانید کلید روشن شدن کامپیوتر را نگه داشته و به این تنظیمات دسترسی داشته باشید.
نیازمندیها
در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که حافظهی ذخیرهسازی فلش انتخاب شده است، چرا که APFS اپل، برای SSD بهینه سازی شده است و اگر از هارد دیسک بوت شده باشید، کامپیوتر شما کند خواهد بود. همچنین میتوان گفت که این موضوع ارزش سرمایه گذاری در درایو USB-C یا تاندربولت ۳ را دارد، چرا که سریعترین سیستم اتصال را به شما خواهد داد. اگر یکی از مکهای مجهز به M1 اپل را دارید، انتخابهای شما کمی محدودتر خواهد بود. M1 با رابط USB مشکل دارد و بنابراین اگر بخواهید بیگ سور را روی آن نصب کرده و از SSD های متصل شده توسط USB بوت را انجام دهید، ممکن است با مشکل روبرو شوید.
این موضوع در بیگ سور ۱۱.۰.۱ به بدترین شکل ممکن وجود داشته و با ۱۱.۱ و ۱۱.۲ کمی بهتر شد. بنابراین، به نظر میرسد که این مشکل در آینده توسط توسعه دهندگان اپل در آینده برطرف خواهد شد، اما هنوز در چنین مرحلهای این مشکل برطرف نشده است.
اگر نمیتوانید صبر کنید که اپل مشکل موجود را برطرف سازد، میتوانید پورت دیگری را امتحان کنید. برای برخی از موارد، چنین موضوعی روی دیسک متصل به USB-A درنظر گرفته شده است، اما برای USB-C هنوز چنین شیوهای وجود ندارد. البته ممکن است که وضعیت برای برخی از افراد متفاوت باشد. با این حال، ما به شما توصیه نمیکنیم که از SSD های متصل به USB برای اجرای مک او اس در M1 استفاده کنید، چرا که حتی اگر اکنون بتوانید این کار را انجام دهید، در دفعات بعدی که اپل بخواهد مک او اس را بهرزورسانی کند، به مشکل خواهید خورد.
راه حل بهتر این خواهد بود که از درایوی استفاده کنید که از تاندربولت بهجای USB استفاده میکند. پورتها در این شیوه یکسان هستند، اما استاندارد متفاوتی را تجربه خواهید کرد. بدین ترتیب باید مستقیما به کامپیوتر وصل شده و داک را فراموش کنید.
این درایو به فضای مناسبی نیاز خواهد داشت. به طور مثال وقتی که بخواهید از سیستمعامل Mojave beta استفاده کنید، ۳۲ گیگابایت حافظه کافی نبوده و سیستم با استفاده از iCloud Desktop و سایر ویژگیها به دانلود دیگر اطلاعات میپردازد. بدین ترتیب شما برای نصب سیستمعامل مک روی هارد اکسترنال، حتما باید به چنین نکاتی توجه کرده و سعی کنید که نیازمندیهای موجود را فراهم کرده و سپس به این کار بپردازید.