تهران – خیابان جمهوری نرسیده به حافظ،جنب ساختمان معاونت درمان و بانک پاسارگاد، پاساژ حافظ پلاک ٢٠ فروشگاه بزرگ بازرگانی سیب ساعت کاری 10 صبح الی 7 بعد از ظهر به جز روزهای تعطیل تلفن تماس: 021-62999938

اگر آیفون شما خیس شد، چکار باید کنید؟

وقتی گوشی آیفون خود را در دست دارید و هر روزتان را با آن می‌گذرانید، یکی از بدترین اتفاقاتی که می‌تواند بیافتد، خیس شدن آن است. این را باید یکی از کابوس‌های کاربران گوشی‌های هوشمند دانست اما شما و آیفون‌تان می‌توانید امیدوار باشید که حتی اگر این کابوس به واقعیت بدل شود، این پایان راه نخواهد بود. گرچه هیچ تضمینی برای نجات قطعی گوشی‌های آیفون از شر مایعات مزاحم وجود ندارد اما بی‌شک شما می‌خواهید همه‌ی شانس‌های موجود را برای دوباره زنده کردن آیفون خود بیازمایید. نگران نباشید. راه‌های موثری برای این کار وجود دارد و در این مقاله ما همه‌ی نکاتی که لازم است در این زمینه بدانید را به شما خواهیم گفت.

اگر آیفون خیس شد باید چیکار کنیم؟

به خود مسلط باشید، در ادامه راهکارهای ساده ای را برای شما بازگو خواهیم کرد.

پیش از هر چیز: آیفون را از آب بیرون بکشید!

گفتن ندارد که اولین کار شما باید دور کردن آیفون خود از منطقه‌ی خطر باشد. آن را از آب بیرون بکشید. بعد با یک دستمال نخی، به آرامی رطوبت سطوح آیفون را بگیرید. اگر گوشی شما در قاب است، قاب را جدا کنید. گوشی را به آرامی تکان دهید. قطرات آب می‌توانند در منفذهای گوشی نفوذ کنند پس مطمئن شوید که حفره‌های بدنه‌ی آیفون، مثل سوراخ سوکت، از آب خالی باشند.

 

اول: هرگز آیفون خود را روشن نکنید!

می‌دانیم وقتی گوشی آیفون خود را خیس از آب، در حالت نگران‌کننده‌ای پیدا می‌کنید، کنجکاوید بدانید چه اتفاقی برایش افتاده. ممکن است بخواهید آن را روشن کنید تا بدانید آیا هنوز کار می‌کند یا نه. هرگز این کار را انجام ندهید! احتمالاً گوشی شما شروع به کار کردن بکند اما این کار احتمال صدمات بلندمدت را افزایش می‌دهد. در این مرحله، شما باید جریان الکتریسیته از مدار آیفون مرطوب خود خارج کنید. پس اگر در هنگام خیس شدن، آیفون شما در حال شارژ بوده است، آن را از شارژ خارج کنید. اگر گوشی شما خاموش شده است، بگذارید خاموش بماند. اگر هم‌چنان روشن است، به سرعت آن را خاموش کنید. اگر در حالت Sleep قرار دارد، برای لحظه‌ای آیفون را در وضعیت بیدار قرار دهید و سپس آن را خاموش کنید.

دوم: خشک کردن شروع می‌شود؛ از برنج یا سشوار استفاده نکنید!

یکی از باورهای مرسوم برای خشک کردن گوشی آیفون، قرار دادن آن در میان دانه‌های برنج خشک است. درست است که برنج می‌تواند رطوبت گوشی آیفون را به خود جذب کند اما در عوض، خطر دیگری برای گوشی شما فراهم می‌آورد. دانه‌های برنج، سرشار از مواد معدنی هستند. این مواد می‌توانند بر روی قطعات داخلی آیفون شما به جا بمانند و موجب صدمات بلندمدت شوند. گاهی اوقات، اثر منفی دانه‌های برنج حتی از رطوبتی که به دستگاه آیفون رسیده، خطرناک‌تر است. پس این روش را کنار بگذارید. استفاده از سشوار داغ هم اصلاً توصیه نمی‌شود. گرمای سشوار به آیفون شما آسیب می‌زند. حتا اگر باد سشوار همراه با گرما نباشد، باز هم آن را توصیه نمی‌کنیم.

کاری که باید بکنید این است: گوشی آیفون را بر روی یک حوله‌ی خشک رها کنید. اگر می‌توانید گوشی را در مسیر جریان هوا قرار دهید، مثلاً کنار پنجره. در این مرحله، شما باید صبور باشید. تا حداقل ۴۸ ساعت به آیفون خود فرصت استراحت و ریکاوری بدهید. اجازه بدهید زمان زخم‌ها را درمان کند!

 

سوم: از بسته‌ی ژل‌های سیلیکونی استفاده کنید!

معمولاً وقتی یک دستگاه الکترونیکی می‌خریم، در بسته‌بندی آن بسته‌های کوچکی از ژل یا دانه‌های سیلیکونی پیدا می‌کنیم. شاید تاکنون نمی‌دانستید کاربرد آن‌ها چیست اما الان زمان خوبی است که با کاربرد این بسته‌های کوچک آشنا شوید. اگر از قبل در خانه تعدادی از آن‌ها دارید و یا می‌توانید از بیرون تهیه کنید، گوشی آیفون خود را در میان بسته‌های سیلیکونی قرار دهید. آن‌ها رطوبت را به خود جذب می‌کنند و ضرری هم برای آیفون شما نخواهند داشت.

 

چهارم: آیفون خود را باز کنیم؛ بله یا خیر؟

باز کردن آیفون و خشک کردن قطعات داخلی آن می‌تواند راه موثری باشد اما این کار نیازمند تخصص و تجربه‌ی کافی است. اگر گارانتی آیفون شما به اتمام رسیده است و می‌دانید که از دانش کافی برای باز کردن گوشی آیفون برخوردارید، می‌توانید با مسئولیت خودتان این روش را به‌کار بگیرید. اما در این راه ممکن است صدمات تازه‌ای به آیفون شما وارد شود. پس به طور کلی آن را پیشنهاد نمی‌کنیم. بهتر است کار را به کاردان بسپارید!

پنجم: می‌توانید آیفون خود را روشن کنید!

بعد از این‌که چند روزی صبر کردید و از خشک شدن آیفون خود مطمئن شدید، می‌توانید آن را روشن کنید. اگر روشن نشد و یا اشکالی مشاهده کردید، باید گوشی را به تعمیرکاران حرفه‌ای و مجرب نشان دهید. اگر آیفون شما روشن شد و دوباره شروع به نفس کشیدن کرد، یادتان باشد که در اولین فرصت از اطلاعات خود یک نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید. باید بدانید که در برخی موارد، گوشی‌هایی که خیس می‌شوند، در بلندمدت مشکلاتی از خود نشان می‌دهند. پس متاسفانه ممکن است گوشی آیفون‌تان هفته‌ها و یا حتی ماه‌ها بعد از خیس شدن، مشکلاتی خصوصاً در زمینه‌ی باتری از خود بروز دهد. گرچه امیدواریم چنین اتفاقی برای شما رخ ندهد.

 

اگر می‌توانید، آیفون خود را ارتقاء دهید!

ممکن است به این نتیجه برسید که گوشی آیفون خود را ارتقاء دهید. خصوصاً وقتی بدانید که اپل از سال ۲۰۱۶، گوشی‌های آیفون را مقاوم در برابر آب می‌سازد. در این سال، اپل آیفون ۷ و ۷ پلاس را ارائه داد. این اولین تجربه‌ی اپل در زمینه‌ی گوشی‌های مقاوم به آب بود. این گوشی‌ها استاندارد IP67 را بر خود داشتند که تضمین می‌کند، گوشی در عمق ۱ متری آب، برای مدت ۳۰ دقیقه بدون آسیب بماند. اپل در سال ۲۰۱۸، در آیفون مدل XS و XS Max، پا را از این هم فراتر گذاشت و گوشی‌های خود را مجهز به IP68 کرد. این دستاورد فوق‌العاده‌ای است که گوشی را در عمق دو متری هم از آسیب در امان نگه می‌دارد. تجربه‌گرایی اپل، در گوشی‌های سری آیفون ۱۲ به مرز تازه‌ای رسید. در این سری، گوشی‌های آیفون تا عمق شش متری از آب جان سالم به در می‌برند. البته هیچ کدام از این‌ها، به معنای ضد آب بودن آیفون‌های جدید نیست اما اپل توانسته این مشکل معمول برای گوشی‌های هوشمند را با کمک تکنولوژی برتر خود، به حداقل برساند.

 

webranko
تحریریه بازرگانی سیب

مشاهده سایر مطالب
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *