قابلیت الکتروکاردیوگرام در اپل واچ توسط اپ ECG
سال گذشته، اپل با شور و اشتیاق فراوان، دو مورد جدید به اپل واچ خود اضافه کرد. یکی از این موارد برنامهی ECG بود که برای سری چهارم این ساعت هوشمند عرضه شده بود و اطلاعات مربوط به ریتم قلب کاربر و علائم فیبریلاسیون را نشان میداد. این مورد شایعترین نوع ضربان قلب نامنظم و عامل اصلی خطر برای سکتهی مغزی محسوب میشود و اعلان نامنظم ریتم قلب برای تمام ساعتهای اپل را فراهم میکند. بدین ترتیب کاربران میتوانند از ریتم نامنظم قلب خود آگاهی پیدا کرده و پیشنهادهای لازم برای رفع آن را داشته باشند.
بیماریهای قلبی و سکتهی مغزی، علیرغم اینکه قابل پیشگیری است، همچنان عامل اصلی مرگ و میر زنان و مردان در ایالات متحده محسوب میشود. بنابراین کامل منطقی است که مردم این کشور، مشتاقانه از این قابلیت ساعتهای هوشمند استفاده کرده و یک پیشگیری با کمک فناوری خاص اپل داشته باشند. ویژگیهای ECG اپل واچ باعث نجات جان انسانها میشود و مطمئنا ضرری هم برای این کاربران ندارد. اما واقعا چقدر از این ویژگیها مفید هستند؟ آیا این ویژگی مناسب شما است یا نیازی به استفاده از ان در اپل واچ سری ۴ به بعد نخواهید داشت؟
این قابلیت تا چه حدی به بیماران کمک میکند؟
تحقیقات نشان میدهد که بزرگسالان از ۱۸ تا ۳۴ سالگی بیش از هر بازه سنی دیگری اقدام به خرید ساعت هوشمند میکنند. تحلیلگران پیش بینی کردهاند که در سال ۲۰۱۹، مصرف کنندگان بازه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال همچنان بزرگترین گروه خریدار این ساعت هوشمند خواهند بود. چنین تخمینهایی با واقعیت نیز سنخیت دارد و حدود ۲.۷ تا ۶.۱ میلیون نفر آمریکایی را تحت تاثیر قرار میدهد. اکثریت افرادی که از مشکل قلبی رنج میبرند بالای ۶۵ سال هستند و تقریبا ۲ درصد از آنها زیر ۶۵ سال سن دارند. در این بین تنها یک درصد از مبتلایان به بیماریهای قلبی میتوانند توسط ساعت هوشمند اپل شناسایی شوند و این رقم بسیار پایینی است. گروههایی را نیز داریم که هیچ علامتی ندارند و ممکن است که نیازی به درمان هم نداشته باشند.
براساس مطالعاتی که در سال ۲۰۱۸ صورت گرفته است، نوار قلبهای قابل حمل بهطور فزایندهای در خانهها رایج شده است و توانایی مراقبتهای پزشکی را نیز دارند، اما همانطور که میدانید صحت این وسایل و سهولت استفاده از آنها قابلیت بررسی بیشتری دارد. اگر فکر میکنید که میتوانید از ویژگd ECG در خانه استفاده کنید، میتوانید با پزشک خود صحبت کرده و استراتژی مناسب برای این منظور را دریافت کنید. آنها میتوانند بهترین دستگاه موجود برای استفادهی شما را تعیین کنند.
جمعبندی
در یک جمعبندی میتوان گفت که اگر بیماری خاصی ندارید و قلبتان در معرض خطر قرار ندارد، بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، ورزش کردن و استفاده از غذاهای سالم است. این ویژگی هنوز جا نیفتاده است و جامعهی هدف را با تاثیرگذاری کمتر از ۲ درصد تحت پوشش قرار میدهد. بنابراین هنوز هم نمیتواند جایگزین وسایل پزشکی پیشرفته شود. اگر اپل واچ میتواند به شما در این زمینه کمک کند، بسیار عالی است. اما در صورتی که نیازی به آن ندارید، استفاده از آن با چنین هدفی معقول نخواهد بود.
این ویژگی احمتالا در آینده باید مورد بازنگری اساسی قرار گیرد، یا اینکه افراد بیشتری از جامعهی هدف بیماران قلبی، به استفاده از ساعت هوشمند اپل روی بیاورند. اپل میتواند با افزایش قابلیتهای برنامه و نزدیک کردن آن به اهداف پزشکی، جامعهی بیماران را به سمت آن بکشاند. آنطور که پیداست هنوز جا برای پیشرفت این ویژگی وجود دارد که احتمالا در سالهای آینده میتوانیم توجه بیشتر اپل بهسوی این قابلیت را شاهد باشیم.
اگر شما از این ویژگی در اپل واچ سری ۴ به بعد استفاده کردهاید، میتوانید نظرات خود را با ما درمیان گذارید. اگر بیمار قلبی در خانه دارید، این ویژگی تا چه حد به شما کمک کرده است؟